Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Veli Küçük: Bir Veli Küçük efsanesi yarattılar

        Ergenekon Davası'ndan tahliye olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, memleketi Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde "Türkmen Şenliği"ne katıldı.

        Burada konuşan Küçük, memleketinden 1959 senesinde okumak için ayrıldığını belirterek, bugün kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

        Toplumlarda her zaman inişlerin çıkışların olabileceğine dikkat çeken Küçük, "Her devlet uzun ömürlü kısa ömürlü olabilir. Önemli olan o devletin hastalığının teşhisini iyi koyarak tedavisini iyi yapmak. Dünya üzerinde en kritik bölgede olan Türkiye'dir. Amerikan Başkanı Bush şöyle demişti: 'Ben dünya haritası üzerinde parmağımı Türkiye'nin üzerine koyuyorum içim titriyor'. Türkiye ve Orta Doğu bu kadar önemli, bu kadar hassas bir yerde bulunuyor. Burada herkesin gözü var. Öyle bir duruma geldik ki, dünyanın merkezi Ortadoğu oldu. Dünyanın merkezinde de Türkiye var. Kısa bir anekdot anlatacağım. 2000 yılında ben Bilecik'te Tugay Komutanıydım. Çok yakın dostum ben tutukluyken rahmetli oldu. Ben cenazesine gidemedim. Azerbaycan Cumhurbaşkanı bana dedi ki: 'Paşa yok olacaksın yok olacaksın'. Ben anlamadım ne dediğini. Sonra dedi ki: "Karar alındı, coğrafya değişecek, Ortadoğu yok olacak. Ortadoğu yok olduğunda bütün devletlerin sınırları değişecek. Bu sınırların değişebilmesi için önce Türkiye'nin yok olması lazım." Ama bu ülkeyi yok edebilmek için Türk Ordusu'nun yok olması lazımdı. Türk Ordusu'nun yok edilebilmesi için belki de kader bana vurdu. Tuttular 1980'lerden itibaren Veli Küçük klasiği oluşturdular, her olaya Veli Küçük'ü soktular. Veli Küçük eğer alınsaydı, oradan başlansaydı kimse ses çıkarmazdı. Bu nedenle ilk defa ben alındım. Şu da bir gerçek eşimin her zaman söylediği bir şey oldu. Bütün örgütler peşimdeydi. Beni öldüreceklerdi. Eşim, "Belki de yüce Allah seni cezaevine sokarak seni korumaya aldı" diyordu" dedi.

        "BEN İÇERİDE YATARKEN DIŞARIDA DA YATANLAR VARDI"

        "Kızım benim için avukatlığa soyundu" diyen Küçük, "Eşim İstanbul'u bıraktı, cezaevinin yanında ev tuttu aynı havayı soluyalım diye. Ben bundan şikayetçi değilim. Çünkü bu vatan için her şey yapılır. Ben ahirete göç ettiğimde bana soru soracaklar. İlk bana soru soracak, askere gönderdiğimiz anasının elini öperek savaşa girmiş 20 yaşındaki bir evlat. Paşa ben canımı verdim bu vatan için sen ne yaptın diyecek. Ben de diyeceğim ki bu vatan için canımı kanımı göze almıştım. Ben de böyle hizmet etmiştim diyeceğim. Bu bir kaderdir ancak söyle söyleyeyim. Ayrıca dünyanın çeşitli yerlerinde konferanslar vermeye gittim. Gittiğim yerlerde görüştüğüm insanlar hepsi Orta Doğu'nun öneminden bahsediyorlardı. Güney Afrika'da, Amerika'da ve Rusya'da dikkati çeken bölge yok. Ama benim coğrafyamın değişmesi gerekiyordu. Değişebilmesi için Türk Ordusu'nun yok olması gerekirdi. Veli Küçük olmaz başka biri olabilirdi beni seçtiler. 6 sene soruşturma yaptılar. Önüme ne varsa koyun dedim, hiç bir şey yapamadılar. Bana 2 müebbet 99 sene hapis verdiler. Şimdi dosyam Yargıtaya gidecek. Kızım Zeynep, gecesini gündüzüne katarak bu davanın peşine düştü. Yalnız babasının değil, tüm bu hazırlanan komployu çürüttü yok etti. Ancak 2 müebbet hapsim olmasına rağmen önüme belge koyamadılar. Demek istediğim, ben seçilmiştim. Türk Ordusu'nu yok edilmek için ben seçildim. Ama yapamayacaklar yüce Türk Milleti her zaman dimdik kalacak. Türk milliyetçisi olmam bile suç olarak görüldü. Ben öz ve öz Türk Milliyetçisiyim. Benim Milliyetçiliğim Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu ve hiç bir zaman silinemeyecek o yoldaki milliyetçiliktir" şeklinde konuştu.

        "BUGÜN BİR KEZ DAHA KURTULUŞ SAVAŞI'NDAN ÇIKMIŞ OLMANIN ZAFERİNİ KUTLUYORUZ"

        Veli Küçük'ün kızı Zeynep Küçük ise 6 yıl 2 ay mücadele verdiklerini ve bu mücadeleden alınlarının akıyla çıkmayı başardıklarını kaydetti. Küçük, "Bugün burada bu memleketin yetiştirdiği nadide Türk generallerinden olan Mustafa Kemal'in askerleri olan Veli Küçük Paşa'yı sizlerle kavuşturmuş olmanın gururunu yaşıyorum. Bu süreçte tüm hemşehrilerimizin Silivri kapılarında olmasa bile bizimle aynı duyguları yaşayarak verdiğiniz mücadeleye teşekkür ediyorum. Sizler bizler Türk Milleti olarak çok zorlu savaşlardan geçmiş insanlarız. Bugün burada bu topraklarda Kurtuluş Savaşı'nı nasıl verdiysek o savaştan nasıl çıktıysak nasıl Mustafa Kemal'in askerleri olarak zafer ilan ettiysek bugün bir kez daha Kurtuluş Savaşı'ndan çıkmış olmanın zaferini kutluyoruz" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ