Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli'de kayıp çocuk ölü bulundu

        Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki çocuk ölü bulundu.

        Alınan bilgiye göre, Halil İbrahim Aktaş'ın bulunması için çalışma başlatan asayiş ekipleri, çocuğun birlikte görüldüğü, aynı mahallede oturan Y.T'yi gözaltına aldı.

        Özel Harekat Daire Başkanlığına ait "Boncuk", "Bazlak" ve "Coe" adlı iz takip köpeklerince şüphelinin evinde yapılan aramada bir bulguya rastlanmadı ancak zanlının ifadesinde, alkollü olduğunu ve çocuğu öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

        Y.T'nin ifadesi doğrultusunda Halil İbrahim Aktaş'ın cesedi, İstasyon Mahallesi şehir mezarlığı yakınındaki çalı kenarında bulundu.

        Boğularak öldürüldüğü öğrenilen Aktaş'ın cesedi, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Akdeniz'in incelemesinin ardından devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

        Anne Münevver Aktaş'a acı haberi, Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak ve eşi İmren Bayrak verdi.

        OLAY

        Ortaokul 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş, 3 gün önce okula gitmek için evden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Ekipler, iz köpeklerinin katılımıyla arama çalışması başlatmıştı.

        KIRKLARELİ'DE HALİL İBRAHİM AKTAŞ İÇİN SESSİZ YÜRÜYÜŞ

        Kırklareli'de okula gitmek için evinden ayrılan ve 3 gündür haber alınamayan 10 yaşındaki Halil İbrahim Aktaş'ın ölü olarak bulunmasının ardından Kırklarelili vatandaşlar sessiz yürüyüş yaparak cinayeti protesto etti.

        Sosyal medya aracılığı ile Kırklareli Vilayet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin Kırklarelili Halil İbrahim Aktaş'ın evine kadar, slogan atmadan alkış yapmadan sessizce yürüdü. Kalabalığı gören diğer vatandaşların da katıldığı yürüyüşte Aktaş'ın evinin önüne varan bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

        2 bin kişinin, Aktaş'ın evine varmasının ardından dua okunarak, gruptan 5 kişi acılı anneye taziye ziyaretinde bulundu. Bu sırada İstanbul'da bir televizyon kanalının programına katılan baba Yılmaz Aktaş, acı haberi almasının ardından evine döndü. Aktaş'ın ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi.

        Grup yürüyüşün ardından olaysız dağıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ