Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli'de 10 yaşındaki çocuğu öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı

        Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki çocuğu öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı.

        Halil İbrahim Aktaş'ın kaybolmasını soruşturan polis tarafından gözaltına alınan Y.T. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        İfadesinde, Aktaş'ı öldürdüğünü itiraf ettiği ve çocuğu "Sana köpek tasması alacağım" diyerek kandırdığını söylediği öğrenilen Y.T. nöbetçi mahkemece "adam öldürme suçundan" tutuklandı.

        OLAY

        Ortaokul 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş, 3 gün önce okula gitmek için evden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Olayı soruşturan polis, aynı mahallede oturan Y.T'yi gözaltına almış, şüpheli çocuğu öldürdüğünü itiraf etmişti. Aktaş'ın cesedi, zanlının ifadesi doğrultusunda, şehir mezarlığı yakınında bulunmuştu.

        2 BİN KİŞİ HALİL İÇİN YÜRÜDÜ

        Halil İbrahim Aktaş cinayetinin şehirde duyulması üzerine toplanan 2 bin kişilik kalabalık protesto yürüyüşü yaptı. Vilayet meydanında toplanan yaklaşık 2 bin kişilik kalabalık, oradan Halil İbrahim Aktaş’ın evine kadar sessiz bir şekilde yürüdü.

        Yol boyunca hiçbir slogan atmayan kalabalık evin önünde sessiz bekleyişlerini sürdürdü. Burada emekli bir imam tarafından dualar okundu. Baba Yılmaz Aktaş sabah gittiği İstanbul’dan gece geç saatlerde döndü. Üzüntülü haberi yolda alan baba Aktaş araçtan birkaç kişinin yardımıyla inerek evine girebildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ