Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Muammer Güler'den 17 Aralık açıklaması

        Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "AK Parti'ye, hükümete, Recep Tayyip Erdoğan'a diz çöktürmek istiyorlar. Ona asla diz çöktürtmeyeceğiz. Milletle hesabı olmayana elbet millet cevabını verecek" dedi.

        Güler, seçim çalışmaları kapsamında Midyat ilçesinde Akçakaya Mahallesi'ndeki alanda düzenlenen mitingde, yerel seçimlerin önemine değindi.

        "30 Mart'ta vereceğiniz oylarla başbakanın arkasında millet iradesinin durduğunu göstereceksiniz" diyen Güler, "Başbakan, 'insan, hizmet ve şehir' diyor. İşte insan, işte hizmet, işte şehir. Biz bu anlayışla Midyat Belediye Başkan adayı Şehmus Nasıroğlu kardeşim AK Parti'nin belediye başkanı olarak hizmet verecek inşallah" ifadelerini kullandı.

        Güler, 17 Aralık operasyonuna ilişkin şunları kaydetti:

        "Ben de bu operasyonun bir parçası olarak İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldım. Partime ve hükümetimize zarar vermemek için ayrıldım ama ben bunun hesabını veririm, veremesem de karşınıza asla çıkmam. Manşetlerle bir hesabın içinde olanlar da hesabını verecekler ama güçlü bir hükümet bunların hesabını soracak. AK Parti'ye, hükümete, Recep Tayyip Erdoğan'a diz çöktürmek istiyorlar. Ona asla diz çöktürtmeyeceğiz. Milletle hesabı olmayana elbet millet cevabını verecek. Milletin has adamları var. Recep Tayyip Erdoğan da onların son halkası. Menderes'ten, Turgut Özal'dan, Necmettin Erbakan'dan aldığı bayrağı bugün millet adına dimdik yürütüyor. Ona sahip çıkacağız. Milletin adamlarına kim sahip çıkar? Millet. Kim yapıyor bunları? İçte ve dışta kiminle ittifak halindeler? 4 ay, 6 ay önce kendilerine küfür eden, hesap soracağız diyen kişilerle partilerle şimdi nasıl can ciğer oldular? Bunu şimdi niye yaptılar? Yaptıkları şeyin memlekete faydası var mı, yok mu ona bakarsanız, büyük bir fotoğraf çıkacak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ