Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Davadan kaçıyor",CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal ve Çekmeköy'de halka hitap etti

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kartal ve Çekmeköy'deki mitinginde yaptığı konuşmada, herkesten oy kullanmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un sorunları var. Bunların çözülmesi gerekiyor, o zaman bize sorumluluk düşüyor. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. Ele ele, kol kola gideceğiz. Oyları vereceğiz ve Sarıgül'ü belediye başkanı yapacağız. Söz mü? Vallahi başçalan duysa kriz geçirecek" dedi.

        Kartal'daki mitingde konuşan Mustafa Sarıgül, "Öğretmen ve öğrencilerimiz toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Genel başkanımız da öğretmen ve öğrencilerin huzurlu ve mutlu istiyor. Ücretsiz ulaşım fikri de sayın Kılıçdaroğlu'ndan çıktı. Ayrıca, ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimize 110 bin konut yaparak ev sahibi olmalarını sağlayacağız" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Kartal Meydanı'ndaki Halk Buluşması'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz ve bazı milletvekilleri ile katıldı. Saat 18.00'de yapılması planlanan mitinge 1 saat 45 dakika gecikmeyle gelen Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde CHP iktidarı için mücadele edeceklerini, önce yerelde, sonra genelde zafere ulaşacaklarını belirterek şöyle dedi:

        "OYUNUZU KULLANIN"

        "30 Mart'ta hep birlikte, kol kola, omuz omuza, şölen havasında sandığa gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkmak için, halkın iktidarını getirmek için sandığa gideceğiz. Çocuğunu seven, demokrasi isteyen, özgürlük isteyen herkese sesleniyorum. 30 Mart'ta sandığa gidin. Türkiye'nin özgürlüğü ve güzel İstanbul için oyunuzu CHP'ye, altı oka basın.

        Geçen seçimde CHP'ye oy vermeyen bir yurttaşı da ikna edin. Ona 'Türkiye'nin halini görüyorsun, bir diktatör tarafından yönetiliyor' deyin. Geçen seçimlerde başka partilere oy veren, AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarımızı ikna edin. 'Helalden yana mısınız? Haramdan yana mısınız?' diye sorun onlara. Vatandaşlar 30 Mart'ta tüyü bitmemiş yetimin hakkı için, güzel ülkemiz için oy kullanacak. Birleşe birleşe kazanacağız, birleşe birleşe işsizliği yeneceğiz. Türkiye aydınlığa kavuşacak. 30 Mart'ta mutlaka sandığa gidip oyunuzu kullanın."

        "ÜCRETSİZ ULAŞIM VE 110 BİN KONUT"

        Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün İstanbul için projelerini açıkladığını ama yeni bir projesinin daha olduğunu ifade ederek, mikrofonu Sarıgül'e verdi. Sarıgül, "Öğretmen ve öğrencilerimiz toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. Genel başkanımız da öğretmen ve öğrencilerin huzurlu ve mutlu istiyor. Ücretsiz ulaşım fikri de sayın Kılıçdaroğlu'ndan çıktı. Ayrıca, ülkemizin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerimize 110 bin konut yaparak ev sahibi olmalarını sağlayacağız" dedi.

        "ÖĞRENCİLER YOL PARASI İSTEMEYECEK"

        Sarıgül'ün ardından konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "İstanbul'da Sarıgül kazanırsa, öğrenciler okula giderken ailesinden yol parası istemeyecek. Öğrencilerimize ve özellikle eli öpülesi öğretmenlerimize ne yapsak azdır. Onların her sorununu çözeceğiz. Ev sahibi olacaklar. Sarıgül yapacak."

        "DAVADAN KAÇIYOR"

        Meydandaki vatandaşlara, "İstanbul'da bir belediye başkanı var. Adının Kadir olduğu söyleniyor. Doğru mu?" diye soran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hollanda'dan tanesi 1.2 milyon avroya metrobüs getirdi. Türkiye, Avrupa'nın en büyük otobüs üretim merkezidir. Gitti Hollanda'dan aldı. İstanbul 7 tepeliydi. Şimdi 77 tepeli. Aldıkları metrobüsler düz yolda gidemiyordu. İstanbul'un yokuşlarından hiç çıkamadı. Dava açıldı. Davadan kaçıyor Kadir Topbaş. Mahkemeden kaçan birinin İstanbul'da belediye başkanlığı yapmasını ister misiniz?"

        ÇEKMEKÖY MİTİNGİ

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kartal'daki mitingin ardından Çekmeköy'e geçti. Partisinin, Madenler Meydanı'ndaki mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

        "Beraber çalışacağız, söz mü? Sandıklara sahip çıkacağız, söz mü? Miting meydanlarında 'hırsız Tayyip' deyince, benim aleyhimde tazminat davası açmış. Bizim korktuğumuzu sanıyor. Ben senden niye korkacağım?

        İstanbul'u yeniden inşa edeceğiz. Türkiye İstanbul'dur, İstanbul Türkiye. Çekmeköy'ün de İstanbul'un da sorunları var. Bu sorunları çözmek CHP'li belediyelerin boynunu borcudur. Sancaktepe başkan adayımıza, sizin gibi güveniyorum. Sancaktepe'nin imar sorununu çözecek. Bunun sözünü verdi. Tarihini de verdi. Bunları yalnız, orada Bilal'in kasaları var. Onları o kasaların içine koymayacağız.

        "BAŞÇALAN DUYSA KRİZ GEÇİRECEK"

        Madem ki bu sorunlar var ve bunların çözülmesi gerekiyor, o zaman bize sorumluluk düşüyor. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. Ele ele, kol kola gideceğiz. Oyları vereceğiz ve Sarıgül'ü belediye başkanı yapacağız. Söz mü? Vallahi başçalan duysa kriz geçirecek. Madem ki beraberiz, heyecanlıyız, sizlerden bir isteğim var. Günde sadece 10 dakika çalışacaksınız. Geçen seçimlerde CHP'ye oy vermeyen bir yurttaşı bulacaksınız. Beraber sandığa gideceksiniz. 'Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar iyi değil. Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye bu iktidar döneminde dünyaya rezil oldu. Yolsuzluk yaptılar, kul hakkı yediler, Allah'ın kelamıyla dalga geçtiler' diyeceksiniz ve bize oy vermeye ikna edeceksiniz. Bu ülke, çocuklarımız, geleceğimiz için mücadele edeceğiz.

        "BUNLAR BEREKETSİZ, MALI GÖTÜRDÜLER"

        Asla bölücü olmayacağız. Bölünmeyeceğiz, birlikte olacağız. Unutmayın, ayrılık, gayrılık, ayrışmak yok. Demokrasi, özgürlüğümüz için asla bölünmeyeceğiz. Güzel ülkemizi birlikte, yeniden inşa edeceğiz. Bütün İstanbul'u silkeleyeceğiz. Silkeleyeceğiz derken, ağaçtan bir meyve sakın beklemeyin. Bunlar bereketsiz. Malı götürdüler. Paraları götürdüler. Biz yeni Türkiye'yi, İstanbul'u inşa edeceğiz. Sarıgül İstanbul'u, İstanbul'dan yönetecek. Burayı bir diktatörün yönetmesine asla izin vermeyecek."

        BÜYÜKADA MİTİNGİ

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dedelerimiz, babalarımız bize temiz bir Türkiye bıraktı. Biz de çocuklarımıza daha iyi koşullarda bir Türkiye bırakmak istiyoruz" dedi.

        Kılıçdaroğlu, "Halk Buluşması" için geldiği Büyükada'da vatandaşlar tarafından "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşılandı.

        Saat Meydanı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, Büyükada'nın İstanbul'un incisi olduğunu, burada yaşayan entelektüel ve farklı inançtaki insanların ortak havayı teneffüs ettiğini belirtti.

        Koltukların baki olmadığını, değişimin insanın en önemli parçası olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Büyükada'da da CHP'nin mevcut başkanın yerine, yeni bir adayla seçime gittiğini söyledi.

        İstanbul'un ve Türkiye'nin sorununun çok olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

        "'Sorunların çözülmesi lazım. Göreceksiniz ayın 30'unda İstanbul'u alacağız. Yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Bize oy versin vermesin bütün yurttaşlara eşit davranacağız. Benim felsefemde yandaş yok, vatandaş var. Daha güzel Büyükada, İstanbul ve Türkiye için mücadele edeceğiz. Daha temiz bir siyaset bizim ortak amacımız. Dedelerimiz, babalarımız bize temiz bir Türkiye bıraktı. Biz de çocuklarımıza daha iyi koşullarda bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Bunun için yollardayım, 24 saat çalışıyorum."

        30 Mart'taki seçimin önemine değinen Kılıçdaroğlu, "Eğer özgürlükten yana oy kullanacaksınız adresiniz CHP. Bir ülkeyi 21. Yüzyılda diktatör yönetemez. Bir kadının nasıl doğum yapacağına başbakanın karar vermemesi lazım. Bir insanın kaderi, bir insanın iki dudağı arasına hapsedilemez" dedi.

        Türkiye'de demokrasiyi yeniden inşa edeceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

        "Bu ülkenin kavgaya ihtiyacı yok, barışa ihtiyacı var. Bunun yolu temiz siyasetten geçiyor. Bir ülkede siyasetçi zenginse, halk fakirdir. Bizim siyasetimizde işçi, esnaf, halk zengin olacak. Biz bunu yapabilirsek, büyük bir başarıya imza atarız. Bunun için hepinizi CHP şemsiyesi altına bekliyorum. İstanbul Türkiye'dir. Türkiye İstanbul'dur. İstanbul'u aldığımızda Türkiye'nin kaderi değişecek."

        Bu seçimde 2,5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu gençler ya 'özgürlük' diyecek ya da 'yasaklar' diyecek. Özgürlük derlerse adres belli; CHP. Her genç fikrini açıkça belli edebilmeli. Biz böyle bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi, memleketini ve insanları sevdiğini, bunun için seçimde CHP'ye oy vermelerini istediğini sözlerine ekledi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ