Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Siyasilerden gizli Suriye toplantısının ses kaydına ilişkin açıklamalar, Suriye tapesi

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internette yayınlanan ses kaydıyla ilgili olarak çok sert açıklamalarda bulundu. Arınç, "Her şeye tahammül edebiliriz ve düşünebiliriz, bekleyebiliriz ama bir insan eğer bunu devletini batırmak, milli güvenliği zaafa uğratmak, bizi bir başka ülkeyle savaşa sokmak amacıyla yapmışsa Allah onların bin kere belasını versin" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Bugün yapılan alçaklık, devletimizle ilgilidir, Türkiye'nin geleceği ile bekası ile ilgilidir. Ben tabii iyi ki bugün Ankara'ya uğramışım. Üzerimize düşen yasal yetkileri kullandık. Maalesef nereden indirildiği belli olmayan, telefonların dinlenmesi suretiyle değil, ortam dinlenmesi suretiyle Dışişleri Bakanlığında, Dışişleri Bakanımızın ve askeri yetkililerin katıldığı bir toplantı maalesef deşifre ediliyor" dedi.

        Arınç, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, "Bir kısım yerlerinde montajlar da var ama geneli itibarıyla Suriye, Türkiye, bölgemizde yapılacak olan operasyonlar, Türkiye'nin karşılaştığı güvenlik sorunlarının konuşulduğu bir toplantının alan dinlemesi suretiyle hemen hemen 15 dakikalık bir ses kaydı yayınlandı. Her şeye tahammül edebiliriz ve düşünebiliriz, bekleyebiliriz ama bir insan eğer bunu devletini batırmak, milli güvenliği zaafa uğratmak, bizi bir başka ülkeyle savaşa sokmak amacıyla yapmışsa Allah onların bin kere belasını versin" dedi.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuyu partisinin Tarsus'taki mitinginde "Devlet dediğimiz kurum ayaklar altına alınmış durumda. Devletin en mahrem bilgileri rahatlıkla dışarı sızabiliyor" sözleriyle eleştirdi.

        "ALÇAKÇA BİR SALDIRIDIR"

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise "Milli güvenliğimizin bu kadar tehdit altında olduğu bir dönem ben hatırlamıyorum. Devletin bakanlığında yapılan çok gizli, milli güvenliğimizle ilgili bir görüşmenin içeriğinin bu şekilde açıklanması doğrusu alçakça bir saldırıdır. Bu, vatana ihanet değilse başka ne olabilir ki?" dedi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "17 Aralık Sayın Başbakanın ve AK Parti hükümetinin olmamasına yönelik bir hareketken 27 Mart ise Türkiye siyaset tarihine devletin bekasıyla alakalı ve devamıyla alakalı bir konuyu tehdit etme tarihi olarak geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

        "BU VATAN HAİNLİĞİDİR"

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık de sosyal paylaşım sitesi Youtube'yi erişimin engellenmesinin, "Tedbir amaçlı idari bir tasarruf" olduğunu söyledi. Bakan Işık, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin ise "4-5 kişinin devlet güvenliğiyle, dış politikasıyla ilgili yaptığı konuşma yasa dışı olarak dinleniyor ve maalesef servis ediliyor. Ya bu vatan hainliğidir" dedi.

        "DEVLETE KARŞI İSTİHBARAT YAPMAKTIR"

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin "Bu devlete karşı, karşı istihbarat yapmaktır" ifadelerini kullandı.

        "BÜYÜK BİR İHANET"

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Bir ülkenin sırlarını, ulusal güvenliği tehlikeye atacak şekilde deşifre etmek, bunu içeride, dışarıda istismar edecek kesimlerle paylaşmak kadar büyük bir ihanet olamaz" diye konuştu.

        "ÜLKEYİ SATMAK DEMEKTİR"

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam ise "Bu, bir ülkeyi satmak demektir. Başka bir izahı yok, açıklaması yok. Bu, bir ihanettir" ifadelerini kullandı.

        "VATAN HAİNLİĞİ"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da "Bu gerçekten büyük alçaklık, vatan hainliğidir" dedi.

        Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de yaptığı açıklamada "Bunu başka bir ülke üzerinden düşünerek, 'orada olsa, bu nasıl olurdu'yu bir tartın. Yani Pentagon'dan böyle bir şey sızmış olsaydı, Amerika'da ne olurdu? Şu anda Snowden denilen adam nerede, ne yapıyor? Ondan sonra Türkiye'nin kararlarını öyle değerlendirin" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ