Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'nin itirazı YSK'da, Necdet Tamamoğulları,reddedilen itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı

        Mersin'de CHP'nin merkez Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları, İl ve İlçe Seçim Kurulları tarafından reddedilen itirazını Yüksek Seçim Kurulu'na taşıdı.

        Bazı sandıklarda hatalar yapıldığını belirten Tamamoğulları, 200'ü aşkın seçim sandığındaki itirazlarını için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

        Yüksek Seçim Kurulu'ndan çıkacak sonuca tüm tarafların saygılı olmasını beklediklerini belirten Tamamoğulları, "Adalet beklentimiz sürüyor.İlçe ve il seçim kurullarına itiraz sürecinde kentte gerilim yaşanmıştı. İtirazları ve başvuruları demokratik hakkın kullanımı olarak değerlendirilmesini istiyorum. Sürecin başından itibaren maddi hatalar olduğunu savunduk. Tek talebimiz hata ve hile olduğunu savunduğumuz, bir kısmını tutanaklarla saptadığımız iddiaların incelenmesi, itiraz ettiğimiz sandıkların yeniden sayılmasıydı. Bunun Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek gerekçelerimizin incelenerek sandıkların yeniden sayılmasının sağlanacağına inancımızı koruyoruz" dedi.

        Daha önce CHP'nin itirazlarına İlçe Seçim Kurulu ile İl Seçim Kurulu'ndan ret cevabı gelmiş, itirazlar nedeni ile de kentte gerginlik yaşanmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ