Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Beşir Atalay MİT yönetmeliğini sadece gösterdi

        Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan YardımcısıBeşirAtalay, soru cevap kısmında isteyen milletvekiline 'MİT Yönetmeliğini gösterebilirim' dedi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı,Atalay'ın yanına gitti.Atalayise uzak bir mesafeden yönetmeliği sadece gösterdi.

        TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiminde saat 14.00'da toplandı ve gündem dışı görüşmelerin ardından Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine geçildi. Burada Başbakan YardımcısıBeşirAtalay, soru-cevap bölümünde milletvekillerinin sorduğu soruları yanıtladı.Atalay, dünkü Genel Kurul'da isteyen milletvekillerine MİT Yönetmeliğini gösterebileceğini söyledi. Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bakanAtalay'a yönetmelik sorusu sordu ve yanına giderek yönetmeliği görmek istedi. Bunun üzerineAtalay, Atıcı'ya, "Şuanda yanıtlıyorum. Lütfen, yerinize oturun. Ben müsait olunca gelirsiniz" dedi. Bunun üzerine Atıcı.komisyon bölümünde oturanAtalay'ın soruları cevaplamasını, komisyon oturma yerinin hemen kenarında yaklaşık 5 dakika bekledi.

        SADECE GÖSTERDİ

        Soru cevabın ardından Atıcı,Atalay'ın yanına gitti. AncakAtalay, sadece elindeki yönetmelik dosyasını uzaktan Atıcı'ya gösterdi, okumasına izin vermedi.

        SORU CEVAP

        Atalay, yönetmeliğin yanında olduğunu belirterek, "Yanımda, içinin gizliliği var. Bu yönetmeliği göstereyim dedim, gösterdim de. Kürsüde de gösteririm.O bir gizli yönetmeliktir. Yönetmelikte şuanda yürürlüktedir" dedi.

        Teklifle ilgili yorumlar olduğunu ve burada bir af mı getiriliyor yönünde sorular sorulduğunu belirtenAtalay, "Burada bir af müessesi yok. Bir af maddesi yok. Böyle bir şey söz konusu değil" dedi. Çözüm sürecine değinenAtalay, "Çözüm süreciyle ilgili şuanda hükümetimizi önündeki en önemli projelerden birisidir. Verimli gitmektedir. İnşallah Türkiye için de hayırlı olacağına inandığımız bir çalışma"dedi.

        MİT mensuplarının her yerde yargılanabildiğini belirtenAtalay, "Yargılama olarak Mit mensupları her yerde yargılanabiliyor. Bugünkü önergeyi de o hale getiriyoruz. Sadece MİT Başkanı bugün valilerde, büyükşehir belediye başkanlarında ve devletteki müsteşarlarda olduğu gibi Yargıtay'da yargılanacak. Sadece o farkı getiriyoruz. Aranan MİT görevlisi ise yok. Görev suçundan dolayı yargıda olan 5 kişi, kişisel suçlardan yargıda olan da 2 kişi, biriside tutukluymuş" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ