Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Pendik D100 trafik kapalı Cafer Turgud, pendik trafik, kartal trafik

        Pendik'te dur ihtarına uymayan ve polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Cafer Turgud'un yakınları Kartal Adliyesi önüne gelerek yaklaşık yarım saat D-100 Karayolu'nu araç trafiğine kapattı.

        İstanbul Pendik'te çalıntı otomobil ile polisten kaçmaya çalışan 2 kişi ile polis arasında silahlı çatışma yaşanmıştı. Çatışmada kaçan otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybetmiş, bir kişide hafif yaralanmıştı. Çatışmada hayatını kaybeden Cafer Turgud'un kardeşleri ve yakınları, Kartal Adliyesi önünde toplanarak eylem yaptı. Olaydan sonra ifadesi alınan polisin serbest bırakılmasına tepki gösteren grup, ellerindeki pankartlarla D-100 Karayolu'na çıktı. Yaklaşık yarım saat boyunca yolu trafiğe kapatan eylemciler, trafiği felç etti. Eylem yapan grup, yolda kalan araç sürücülerine de olumsuz cevap verdi.

        Grup adına yapılan açıklamada, olayın üstünden bir hafta geçmesine rağmen herhangi bir gözaltı olmadığı belirtilerek, "Günahsız 25 yaşında bir genç polis tarafından suçu olmadığı halde başından vurularak öldürülmüştür. Devletimizden tek isteğimiz adalettir. Suçlu olan kimse adalet tarafından cezalandırılmasını istiyoruz" denildi.

        Sloganlar atarak eylemlerini devam ettiren grup, buradan Kartal Adliyesi önüne geldi. Burada tekrar slogan atan grup olaysız bir biçimde dağıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ