Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Aksaray'da bir evde çıkan yangında 1 bebek öldü, 4 kişi ağır yaralandı

        Aksaray'da müstakil bir evde çıkan yangında 4 aylık bebek ve 3 yaşındaki çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan çocuklardan biri ambülansla Adana'ya sevk edildi. Aksaray Valisi Şeref Ataklı, yangın ile ilgili, "Yangın neticesinde 2 bebek, maalesef bir tanesi 4 aylık bir tanesi de 3 yaşında, vefat ettiler. Bir çocuğumuzun ise tedavisi ağır yanık vakası olarak yapılıyor" dedi.

        Akşam saatlerinde Hürriyet Mahallesi 4683 Sokak'ta Nazım (30) ve Cennet Tarhan (30) çiftine ait müstakil bir evde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Anne ve babanın evde olmadığı bir sırada çıktığı öğrenilen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevre binalara sıçramadan söndürüldü.

        Yangında evde bulunan ve vücutlarında ağır yanıklar oluşan 3 yaşındaki Bilal Tarhan ile 6 aylık ikizlerden Yusuf Tarhan hayatını kaybetti. İkizlerden Mustafa Tarhan'ın ağır yaralandığı yangında, 6 yaşındaki Ela Nur ve 4 yaşındaki Cenan Tarhan ise dumandan etkilendi. Yaralı çocuklar ambülanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Mustafa Tarhan Adana'ya sevk edildi. Diğer kardeşler Ela Nur ve Cenan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin sürdürüldüğü öğrenildi.

        AKSARAY VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

        Aksaray Valisi Ataklı, yangında yaralananların kaldırıldığı Aksaray Şambaz Vehbi Ekecik Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, üzücü bir olayın yaşandığını söyledi. Hürriyet Mahallesi'nde Nazım Tarhan'a ait tek katlı binada çıkan yangının, elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini belirten Ataklı, şunları kaydetti:

        "Yangın neticesinde 2 bebek, maalesef bir tanesi 4 aylık bir tanesi de 3 yaşında, vefat ettiler. Bir çocuğumuzun ise tedavisi ağır yanık vakası olarak yapılıyor. Büyük ihtimalle sevkini gerçekleştireceğiz. Yanık tedavilerinin daha iyi yapılması için büyük ihtimalle Ankara'ya sevk olacak."

        Ailenin 4 ve 6 yaşlarındaki diğer iki çocuğun ise hastanede kontrol altında tutulduğunu ifade eden Ataklı, "Onların yanığa benzer bir sıkıntısı yok. Psikolojik olarak rahatlatılıyorlar. Verilen bilgiye göre ailenin babası burada değil, İstanbul'daymış. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun diyorum" diye konuştu. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ