Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Bir vahşet haberi daha!

        Aydın'da, evlerinin yakınındaki ahırda bileği ve boğazı kesilmiş ağır yaralı bulunan 4 yaşındaki Caner Çerit, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan 10 dakika önce evlerinin önünden kaybolduğu öğrenilen çocuğa doktorlar tecavüz edildiği şüphesi üzerinde durulduğunu bildirdi.

        2

        AK Parti'de olağanüstü önlem

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda, milletvekilleri bir araya geldi. Kapıya konulan x-ray cihazı ile bakan ve milletvekillerinin toplantıya telefonlarıyla katılmalarına izin verilmedi.

        3

        Deniz Seki AYM'ye başvurdu

        Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadığı şarkıcı Deniz Seki avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

        4

        Yazıcıoğlu dosyasındaki gizlilik kararı kalktı

        BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili davada dosya üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı. Son olarak radar kayıtlarıyla ilgili çalışan bilirkişi, gizlilik kararının kalkmasının ardından dosyanın tamamını inceledikten sonra rapor hazırlayacak.

        5

        Cumhurbaşkanı Gül'den flaş seçim açıklaması

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili konuşan Gül, "Seçimlerde halk karar verecektir. Hiçkimse şimdiden 'Bu iş cebimdedir' dememektedir" dedi.

        6

        Milli maçta 'Berkay' depremi!

        Milli Takımımızın, 5 Mart’ta Ankara’da İsveç ile oynadığı maçla ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Maçın devre arasında popçu Berkay'a ait bir şarkı çalınınca Caner Erkin'in morali bozuldu. Çünkü Caner’in eşi Asena Erkin’in Berkay ile yaşadığı iddia edilen ilişki, gündemde fazlasıyla yer alıyordu. Fatih Terim, bu olay sonrasında şarkıların çalındığı odayı bulup, “Bilerek mi yapıyorsunuz? Ben oyuncumu nasıl motive edeceğim!” diyerek yetkileri sert bir şekilde uyardı.

        7

        Fenerbahçe'den PFDK açıklaması

        Fenerbahçe Spor Kulübü, PFDK'ya sevk edilmeleri ile ilgili bir açıklama yayınladı. Sevkin gerekçesinin maçın ardından futbolcuların yanına inen çocuk taraftar ve bazı tezahüratlar olduğu belirtildi. Şampiyonluk kupasının alınması muhtemel olan Rize maçında bu gerekçelerle seyircisiz maç cezası verilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

        8

        Derbinin hakemi belli oldu

        Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında 20 Nisan Pazar günü Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.

        9

        Altın 2 günde eridi!

        2 gün içinde 3 haftalık zirvesinden düşen altının onsu 1.300 dolar sınırına kadar geriledi. Altın üç haftanın en büyük düşüşünün ardından kayıplarını artırarak bugün 1,300 dolar seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın ise 149 lira oldu.

        10

        14 milyar dolar cebimizde kalacak!

        Elektrik üretiminde kömürün payını artırmak isteyen enerji yönetimi yeni yatırımlar için düğmeye bastı. Yatırımlar bittiğinde doğalgaz faturası her yıl 14 milyar dolar azalacak. Petrol ve doğalgazda dışa bağımlı olan Türkiye, enerji faturasını düşürmek için yerli kaynakları devreye sokmaya çalışıyor.

        11

        'En çok Türkiye etkilenecek'

        Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türk bankacılık sektörüyle ilgili uyarıda bulundu. S&P, Fed'in tahvil alımlarını azaltmasından gelişmekte olan ülkeler arasında en çok Türkiye ve Güney Afrika'nın bankacılık sektörlerinin etkileneceğini belirtti.

        12

        Ezgi'yi güldüren caps

        İki yılda 13 kilo veren Ezgi Mola, Twitter’da eski ve yeni görünümüyle ilgili yapılan bir espriyi Instagram’da paylaştı. Mola, kilolu fotoğrafının altına, “Normalde kız arkadaşım”, zayıf bikinili fotoğrafının altına da, “Benden ayrıldıktan sonra” yazılı fotoğrafı, “Çok güldüm ya” diyerek Instagram’a koydu.

        13

        Sırrını açıkladı

        Dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce, her zaman formda vücuduyla dikkat çeken isimlerden biri... Küçük Kızı Blue Ivy’yi dünyaya getirmesinden kısa bir süre sonra eski formuna kavuşarak herkesi şaşırtan Beyonce’nin sırrının meğer suda pedal çevirmek olduğu ortaya çıktı.

        14

        476 yolcusu ile suya gömüldü

        Güney Kore'nin güney kıyısı açıklarında meydana gelen kazada 459 yolcu taşıyan gemi battı. Şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Kayıp yolcuları arama çalışmaları devam ediyor.

        15

        Transseksüeller üçüncü cins kabul edildi

        Hindistan Anayasa Mahkemesi, cinsiyet değiştirenlerin doğum belgesi, kimlik, pasaport ve ehliyetlerdeki cinsiyet kısmında tıpkı "kadın" ve "erkek" gibi tanımlanarak "transseksüel" yazılmasını öngören kararı kabul etti.

        16

        Ukrayna kaynıyor

        Ukrayna'nın doğu ve güney bölgelerinde federasyon yanlıları gösterilerini sürdürüyor. Bölgede operasyon yapan Ukrayna ordusundan bazı birliklerin direnişçilerin tarafına geçtiği ifade edilirken, Odesa kenti de bağımsızlığını ilan etti ve Odesa Cumhuriyeti'ni kurduklarını açıkladı.

        17

        "Kayıp uçağın enkazı bulundu" iddiası

        İngiltere merkezli çalışan dünyaca ünlü enkaz bulma şirketi Blue Water Recoveries'ın yöneticisi David Mearns, kayıp Malezya uçağına ait enkazın bulunduğunu iddia etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ