Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Biga'da astsubayı öldüren zanlı, bir askeri daha şehit etti

        Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, dün akşam Biga Merkez Karakol Komutanı İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen Y.A., kendisini yakalamaya gelen ekibe de pusu kurdu. Saat 03.00 sıralarında Y.A.'nın açtığı ateş sonucu Astsubay Başçavuş Ömer Yanar (41) da şehit oldu.

        2 astsubayı şehit eden ve akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen 46 yaşındaki Yakup A., çıkan çatışmada vurularak öldürüldü.Yakup A'nın savcının yaptığı incelemenin ardından Biga Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

        Köylüler Yakup A'nın astsubayı şehit ettikten sonra köydeki hasımlarını öldürmek için geri döndüğünü, bu sırada bir eve ateş ettikten sonra kendisine müdahale etmeye çalışan diğer astsubayı şehit ettiğini anlattı. Köylüler, ikinci cinayetten sonra da kaçan Yakup A'nın yeniden köye dönüp hasımlarını öldürmek isterken, özel harekat timlerince etkisiz hale getirildiğini söyledi.

        Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarnıç köyünde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında astsubayı şehit eden zanlının yakalanması için başlatılan operasyonda, aynı kişi tarafından pompalı tüfekle açılan ateş sonucu bir astsubay daha şehit oldu.

        Sarnıç köyünde dün gece meydana gelen olayda Jandarma Başçavuş İlhan Yıldız'ı şehit eden ve akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Yakup A'nın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bunun üzerine Jandarma Başçavuş Ömer Yanar, beraberindeki timle Sarnıç köyü kırsalında operasyona çıktı.

        Köy yakınlarındaki kırsalda zanlının izini bulan Yanar, bu kişinin pompalı tüfekle ateş açması sonucu şehit oldu. Yanar'ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

        Olayın ardından tekrar kaçan Yakup A'nın yakalanması için bölgeye jandarma özel harekat timi gönderildi.

        DÜN DE ŞİDDET İHBARINA GİDEN BAŞÇAVUŞ ŞEHİT EDİLMİŞTİ

        Çanakkale’nin Biga İlçesi’nde, Biga Merkez Karakol Komutanı Başçavuş İlhan Yıldız, akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen ve eşine şiddet uygulayan Yakup Atik’i ikna etmeye çalışırken, Atik tarafından şehit edildi.

        Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Yakup Atik’in (46), eşi Hatica Atik’e şiddet uygulaması üzerine, komşuları durumu jandarmaya ihbar etti. İhbar üzerine Biga Merkez Jandarma Karakol Komtan İlhan Yıldız, timiyle ihbarın geldiği köye gitti. Yakup Atik ve eşinin yaşadığı eve gelen Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, eşine şiddet uygulayan Yakup Atik ile evin bahçesinde konuşarak ikna etmeye çalıştı. Bu esnada çıkan tartışma üzerine Yakup Atik, elindeki pompalı tüfekle İlhan Yıldız’ı şehit etti.

        Cinayet zanlısı Yakup Atik, olayında ardıdan kaçarak, izini kaybettirdi. Şehit başçavuş Yıldız’ın cenazesi, Biga Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri kaçan zanlı Atik’i yakalamak için çalışma başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ