Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Dershane dönüşümü 2 Haziran’da başlıyor

        HABERTÜRK

        MEB, dönüşüm için 1 Eylül 2015’e kadar süre tanıdığı dershaneler için yol haritası çıkardı. Bakanlık, özel okul açmak isteyenlerin 2 Haziran’da başvurmaya başlayabileceğini duyurdu.

        Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershane ve özel etütmerkezlerinin dönüşümsürecinin nasıl yürütüleceği ve takvimin nasıl işleyeceğine ilişkin bilgilerin yer aldığı bir genelge yayımladı. Genelgede; arsa teşviki, öğrenci başına teşvik ve dershane öğretmenleri gibi birçok konuya açıklık getirildi, Hazineye Ait Taşınma zMallar ve Katma Değer Vergisi ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda değişiklikler yapılacağı ifade edildi. Özel okula dönüşmek isteyen dershaneler için 25 yıla kadar irtifak hakkı tesisi ve 10 yıla kadar bina kiralama imkânı olacağı vurgulandı.

        RUHSAT VERİLECEK

        Genelgede dönüşüm öncelikleri ile sürece ilişkin yapılacaklar tek tek sıralandı. Buna göre, 14Mart 2014-1 Eylül 2015’te dershane veya öğrenci etüt eğitim merkezi kurucularından, kurumunu başka bir özel öğretim kurumuna dönüştürmek isteyenler, binalarını Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesi’ndeki şartlara uygun hale getirecek. İnceleme sonucu uygun görülenlere “KurumAçma İzni ile İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” verilecek. Dershaneler ile öğrenci etütmerkezlerinde emeklilik, yaşlılık veyamalullük aylığı almaya hak kazanmamış öğretmenlerden; en az 6 yıl çalışan ve memurluk şartları ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlara imkân sağlanacak. 1 Temmuz- 1 Ağustos 2015’te başvurmaları halinde, KPSS şartı aranmaksızın, sözlü sınavda başarılı olmaları kaydıyla öğretmen kadrolarına atanacaklar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ