Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalova Belediye Başkanı Salman: Belediyenin fotoğrafını çekiyorum ama manzara karanlık görünüyor

        İsmet ACAR / AHT

        Tartışmalı ve itirazlı bir seçim sürecinin ardından 6 oyla Yalova'nın belediye başkanı olan ama koltuğa oturur oturmaz borç ve haciz şoku yaşayan CHP'li Vefa Salman, belediyenin bütçesinin iki katı borcunun bulunduğunu söyledi.

        Salman, "Kamu kaynakları bu kadar mı çarçur edilir. Hele belediye şirketleri tam bir çiftlik" dedi. Salman, "150'ye yakın bankamatik memuru olduğunu belirledik. Hala belediyenin fotoğrafını çekiyorum ama manzara karanlık görünüyor... Şirketler nedeniyle tam olarak kaç kişi çalıştığını bile bilmiyorum, zira bilgi gelmiyor. YSK süreci tamamlanınca kolları sıvayacağız. İlk iş olarak yemekler yüzünden gelen hacze itiraz talimatı verdim" dedi.

        "İNCELEDİKÇE ŞOKA GİRİYORUM"

        Yalova Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti'den devraldığı belediyeyi inceledikçe şoka girdiğini söyledi. Seçim sürecinin AK Parti'nin itirazı nedeniyle devam ettiğini ve bu sürecin tamamlanmasıyla kolları sıvayacaklarını aktaran Başkan Salman, "Bu nedenle şimdilik belediyenin fotoğrafını çekiyorum ama manzara karanlık görünüyor" dedi. Seçim döneminde Yalova Belediyesi tarafından binlerce porsiyon yemek faturası nedeniyle koltuğa oturur oturmaz haciz şoku yaşayan Vefa Salman, bu haciz için de hukuk servisini harekete geçirdiğini aktardı. Hacze itiraz edeceklerini belirten Salman, "Seçim sürecinin tamamlanmaması nedeniyle şimdi sadece belediyeyle ilgili tespitler yapıyoruz. Yemek konusundan başka tespitlerimiz de var ama bunları daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Şu an belediyenin borcu 115 milyon lira görünüyor. Ama bu rakamın 95 milyon olan belediye bütçesinin iki katına çıkacağını tahmin ediyorum" dedi.

        "AKLIM ALMIYOR"

        Yemek faturaları yüzünden gelen haczin şok edici olmasına rağmen halen muhtaç olan 220 kişiye her gün yemek verilmeye devam ettiğini bildiren Salman, "Belediyenin tüm ihalelerini mercek altına alacağım. İşin bir başka yönü de seçim sürecinde yapılan bu harcamalara itiraz edilmesi. Kardeşim elimizde belgeler var. Belediye şapkası altında neler yapılmış ortada. Depolarda seçim sürecinde dağıtılmak üzere alınmış bisikletler, şemsiyeler dolu. Bakın Kağıt Müzesi diye bir şey yapmışlar. Küçücük bir yer. 732 bin liraya maletmişler. Bu kadar harcama mümkün değil. Aklım almıyor" diyerek tepki gösterdi.

        Henüz imar konularına girmediğini de sözlerine ekleyen Salman, "Gerçek vurgun bu alanda gerçekleşmiş olabilir. Bozuk yapıyla mücadelemiz sürecek. Kimsenin yaptığını yanına kar olarak bırakmayacağız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ