Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Yasa dışı dinleme soruşturmasında flaş gelişme: 9 polis hakkında kamu davası açıldı

        Neşet KARADAĞ /AHT

        Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen 'yasadışı dinleme' iddiasına ilişkin soruşturma tamamlanarak 2'si emniyet müdürü toplam 9 polis hakkında dava açıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

        "Kamuoyunda yasadışı dinleme soruşturması olarak bilinen ve Adana Adliyesi'nde bazı hakim ve cumhuriyet savcılarının yasadışı dinlenmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmalardan birisi olan ve Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı S.K. ve Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U.'nun yasadışı dinlenmesiyle ilgili soruşturma tamamlanmıştır. Bu kapsamda şüpheliler emniyet müdürü İ.B., emniyet müdürü E.Y., emniyet amiri A.A., komiser F.M., polis memuru H.S., polis memuru A.Ş., polis memuru R.K., polis memuru M.A., emekli polis başmemuru A.K. haklarında 'iştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' (TCK 204/2), 'iftira' (TCK 267/1), 'suç uydurma' (TCK 271/1), 'haberleşmenin gizliliğini ihlal' (TCK 132/1), 'kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması' (TCK 133/1), 'özel hayatın gizliliğini ihlal' (TCK 134/1), 'kişisel verilerin kaydedilmesi' (TCK 135/1) suçlarından 2'şer kez cezalandırılmaları talebiyle Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştır.

        Ayrıca ilimizde görev yapan bazı kamu görevlilerinin bir kısım hakim, cumhuriyet savcısı ve zabıt katibi ile adliye personelinin yasadışı dinlendiğine ilişkin yapılan suç duyuruları üzerine başlatılan soruşturmalar sürdürülmektedir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ