Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Beşiktaşlı futbolcuya silahlı saldırı

        Siyah-beyazlı futbolcu Gökhan Töre, Fenerbahçe derbisinin ardından Şişli’de eğlenmeye gittiği gece kulübünde silahlı kavganın ortasında kalarak sırtından vuruldu. Hastaneye kaldırılan futbolcu ameliyata alındı. Töre'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

        2

        Yasa dışı dinleme soruşturmasında flaş gelişme

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma kapsamında 2 emniyet müdürü, 1 emekli polis 7 polis hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığını duyurdu.

        3

        Ankara'da otobüs faciası

        Ankara- İstanbul karayolunun Şaşmaz Kavşağı yakınlarında meydana gelen korkunç kazada, 3 kişi öldü, 6'sı ağır 20 kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle İstanbul-Ankara karayolunun bir bölümü trafiğe kapanırken, uzun araç kuyrukları oluştu.

        4

        Köşk için ilk aday belli oldu

        CHP'li Kamer Genç, Twitter üzerinden hem aday adaylığını, hem de ilk vaatlerini açıkladı. Genç, "AKP'de aday olacakların yolsuzluk ve bu ülkeye yaptıkları ihanetleri ayrıntılı anlatacağım. Seçilirsem Recep'i aklanmak üzere Başbakanlıktan atarım" dedi.

        5

        Erdoğan Köşk'e çıkarsa Başbakan kim olur?

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'nin Köşk adayının henüz belli olmadığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda başbakanlığı, başbakan yardımcılarından birinin üstleneceğini söyledi.

        6

        Festival gibisin sarılmak istiyorum

        Hazal Kaya-Ali Atay çifti ilk kez birlikte görüntülendi! Bir süredir aşk yaşayan ikili, önceki akşam İstanbul Film Festivali’nin Martı İstanbul Hotel’de düzenlenen after party’sine katıldı. Partiye önce Atay geldi. Bir saat sonra otele gelen Kaya, içeride sevgilisiyle buluştu. Gece boyunca sık sık sarılan sevgililerden Ali Atay, bir süre sonra partiden tek başına ayrıldı.

        7

        Yeni ciple sahil turu

        Yakışıklı oyuncu Burak Özçivit önceki akşam Bebek’te görüntülendi. Geçtiğimiz hafta 800 bin TL vererek almış olduğu Mercedes marka cipiyle trafikte görüntülenen oyuncu, yanında bir erkek arkadaşıyla sahil turu yaptı.

        8

        Aynı eve taşınıyorlar

        Neslişah Alkoçlar'la aşk yaşamaya başlayan Engin Altan Düzyatan'ın değişim rüzgarı sürüyor. Kıyafetinden gittiği mekanlara kadar değişiklik yapan yakışıklı oyuncu, şimdi de aşkının isteğiyle Cihangir'den Emirgan'da Boğaz manzaralı bir eve taşınıyor.

        9

        Suriye 3 Haziran'da sandığa gidecek

        Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri 3 Haziran'da yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvuruları yarın başlayacak, 1 Mayıs Perşembe günü mesai saati bitiminde sona erecek.

        10

        Kırım planı ortaya çıktı

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tek taraflı olarak Rusya'ya bağladığı Ukrayna'nın Kırım yarımadasında kumar oyunlarına izin verilen gazinolar bölgesi oluşturulması yasa teklifini Rusya Parlamentosu'na ilettiği açıklandı.

        11

        Tecavüzcüsünü öldüren kadın idam edilecek

        İran’da tecavüzcüsünü öldürdüğü için idam cezasına çarptırılan kadının infazının bir ay içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

        12

        Final Konya'da

        Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile Eskişehirspor'un karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası finalinin Konya'da oynanacağını açıkladı.

        13

        Mancini gidiyor

        Mancini, Başkan Ünal Aysal'la ayrılık konusunda anlaştı. Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından hem Arena’da hem de Florya’da bir kez daha istifaya davet edilen İtalyan hocanın, Kayseri maçının sonrasında başkanla ayrılık konusunda anlaştığı ancak Ünal Aysal ve yönetiminin mali kongre öncesinde zor duruma düşmemesi için bu kararın kamuoyundan saklandığı ortaya çıktı.

        14

        Moyes kovuldu

        Manchester United'ta, alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör David Moyes'un görevine son verildi.

        15

        Rusya ile prensipte anlaştık!

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ceyhan’da 1,5 milyon varilin biriktiğini, sevkiyatın 2,5 milyon varile ulaştığında başlayacağını söyledi. Mavi Akım’la ilgili de konuşan Yıldız, “Mavi Akım’dan gelen yıllık doğalgaz 16 milyar metreküp, 19 milyar metrekübe çıkması konusunda Rusya ile prensipte anlaştık” dedi.

        16

        Alman devine Türk mahkemesinden şok karar!

        Türkiye'de 16 yıldır faaliyet sürdüren ve son dönemde yaşadığı zarar nedeniyle Türkiye'deki varlıklarını satmaya çalışan Alman yapı market zinciri Praktiker'in kontrol altında iflas erteleme başvurusu reddedildi. Mahkeme, 'hep zarar göstermişsiniz' diyerek verdiği kararında Praktiker'e elindeki mağazalarını tasviye etmesi yönünde bildirimde de bulundu. Temyiz süresi geçtiği için Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onadı.

        17

        Borsa İstanbul Nasdaq'ta!

        Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentindeki NASDAQ MarketSite’da gong töreni düzenlendi. Tören kapsamında Nasdaq Borsası'nda bugün açılış gongunu Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan çaldı. Kapanış gongunu ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu çalacak.

        18

        Artık "tam zamanında" kalkmıyor

        Pegasus Havayolları'nın patronlarından Ali Sabancı'nın o sözleri halen her Pegasus dendiğinde aklımıza gelir ve bir tebessüm ederiz. Ne demişti sektördeki en büyük rakipleriyle aralarındaki farkı göstermek için Ali Sabancı: Bizimki 77 santim değil ama tam zamanında kalkıyor. Haberturk.com olarak Pegasus'un şirket politikası haline getirdiği sefer kalkış-iniş rakamlarına göz attık. 15 Nisan 2014-22 Nisan 2014 arasında günün çeşitli saatleri için tesadüfi olarak incelediğimiz 673 seferin kalkış saatlerine göre, 3'te 1'i, Ali Sabancı'nın "tam zamanında" diyebileceği zamanda kalkmadı. Toplam 244 sefer, 4 dakika ile 120 dakika yani 2 saat arasında değişen sürelerde rötarlar yaşadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ