Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        Başbakan Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

        AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs Taksim kutlamaları için son sözü söyledi. 'Taksim'den ümidinizi kesin' diyen Başbakan Erdoğan, kutlamalar için Maltepe, Kadıköy ve Yenikapı'yı adres gösterdi ve 1 Mayıs'ta İstanbul'da ulaşımın ücretsiz olabileceği sinyalini de verdi.

        2

        Kılıçdaroğlu'ndan kritik 1 Mayıs çağrısı

        Haftalık olağan grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs tartışmalarına ilişkin konuştu. 'Herkesi dikkatli olmaya davet ediyoruz' diyen Kılıçdaroğlu, "Olaylar çıkacak diye yasak gelmeye başladı. Olaylar çıkmaz. İnsanın kendi tarihine sahip çıkması kadar doğal ne olabilir. Bizim çağrımız bırakın insanlar nerede istiyorlarsa orada bayramlarını kutlasın. Siz baskı uygularsanız kavga çıkar, bunun faturası millete çıkar." dedi.

        3

        Bahçeli'den sert sözler

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. "Önce Gül mü Erdoğan mı tartışmaları gündemi oyalamıştır, Sayın Gül sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır" diyen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın kararını çoktan verdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Gül tufaya gelerek kardeş kazığı yemiştir" dedi.

        4

        'TIR savcısı'ndan Başbakan'a suç duyurusu

        Adana'da MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ları durdurup arama yaptırmak istediği iddia edilen Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı iftira ve hakaret' suçlarından Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulundu.

        5

        "Aday olamaz" iddiası

        Suriye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 3 Haziran'da yapılacağının açıklanmasının ardından muhalifler, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın adaylığını hiçbir koşulda kabul etmeyeceklerini bildirdi.

        6

        "Kanserim" dedi herkesi dolandırdı

        ABD’de, ölümcül bağırsak kanseri olduğunu söyleyerek kendisi için 20 bin dolar bağış toplayan kadın, kanser olmadığı ortaya çıkınca tutuklandı

        7

        O gemi Boğazlar'a geri döndü

        Çanakkale Boğazı’ndan bugün bir kez daha geçiş yapan ABD Donanması’na ait "USS Taylor" fırkateyni, 43 gün aradan sonra yeniden 'sıcak bölge' Karadeniz’e çıktı. ABD savaş gemisi, daha önceki Karadeniz görevi sırasında Samsun'da karaya oturduğu için bölgede 21 günden fazla kalmış ve bu durum Rusya’nın tepkisine yol açmıştı.

        8

        Emniyet müdürlüğünü ele geçirdiler

        Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylarda Rusya yanlısı milisler Kramatorks Emniyet Müdürlüğü'nü ele geçirdi.

        9

        'Benden malzeme çıkmaz'

        Cem Yılmaz'ın eski eşi Ahu Yağtu önceki gün oğlu Kemal'le birlikte Ulus'ta görüntülendi. Yağtu, kendisine Yılmaz'ın son günlerde görüntülendiği Avustralyalı bir oyuncuyla ilgili soru sorulması üzerine, “Benden size malzeme çıkmaz. Bu konularda yorum yapmam. Ne şimdi ne de sonra... Ağzımdan laf alamazsınız” dedi.

        10

        Özge'nin fanları hesap kilitletti

        Engin Altan Düzyatan’la aşk yaşamaya başladıktan sonra Düzyatan’ın eski sevgilisi Özge Özpirinçci’nin hayranlarının eleştirilerine maruz kalan Neslişah Alkoçlar, Instagram hesabını kilitledi. Fotoğraflarının altına yapılan yorumlar nedeniyle bu kararı alan Alkoçlar’ın, paylaşımlarını sadece yakın arkadaşları görebilecek.

        11

        Eski sevgililer yine pişti oldu

        Yeni erkek arkadaşıyla Karaköy Louis’e giden Ece Erken, eski sevgilisi Akın Altan’ın mekâna gelmesiyle çılgına döndü. Aynı kadraja girmemek için mekânın perdelerini indirten Erken, mekândan tek başına çıkarak Altan’ın önünden koşar adım aracına binerken göz ucuyla eski sevgilisini süzdü. Erkek arkadaşı da mekânın yan kapısından koşarak çıkarken gazetecilere “Gidin başımdan arkadaşım’’ diye çıkıştı.

        12

        Apple'dan tarihi duyuru!

        Çevre duyarlılığını artırma konusunda yeni bir girişim başlatan elektronik ve yazılım şirketi Apple, müşterilerine, şirkete ait tüm ürünlerini, ücret almadan yeniden işlemden geçirerek kullanılır hale getirme teklifinde bulundu.

        13

        Pompaya zam!

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, tavan fiyatı uygulamasında baz alınan İstanbul Avrupa Yakası'nda 22-25 Nisan arasında benzinin tavansatış fiyatını 5,05 lira, motorinin tavan satış fiyatını 4,36 lira olarak belirledi. Böylece benzin fiyatlarında değişiklik olmazken motorine 1 kuruş zam yapılmış oldu. Zamlı tarife bu gece saat 00:00 itibariyle geçerli olacak.

        14

        Türk şirketlere vergi şoku!

        ABD Ticaret Bakanlığı, yerli çelik üreticilerinin yabancı rakiplerinin damping yaptığı şikayeti üzerine, Türkiye ve Meksika'dan ithal edilen yüzlerce milyon dolar değerindeki nervürlü çelik ithaline dün vergi getirdi. Bakanlık, kesin kararın verileceği 2 Temmuz öncesinde aldığı geçici kararla Türkiye'den yapılan ithalata yüzde 2.6'ya kadar damping vergisi, Meksika şirketlerine ise yüzde 66.7'ye kadar varan oranlarda vergi getirdi.

        15

        Drogba'dan müjdeli haber!

        Drogba'nın çekilen MR'ında ameliyat olmasını gerektirecek bir durum olmadığı anlaşıldı. 10 gün sonra İstanbul'a dönmesi beklenen Fildişili yıldızın, Ziraat Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor ile oynanacak olan final maçında kadroda yer alması bekleniyor.

        16

        Eto'o'ya 6.5 milyon pound

        İngiliz basını, Beşiktaş Yönetimi’nin Samuel Eto’o transferini gerçekleştirmek için geçtiğimiz hafta Londra’ya çıkarma yaptığını ve Kamerunlu yıldıza yıllık 6.5 milyon Pound teklif ettiğini yazdı.

        17

        Galatasaray'dan Mancini açıklaması

        Galatasaray'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kulübümüzün, Roberto Mancini’nin Galatasaray teknik direktörlüğünden ayrılmasıyla ilgili bir düşüncesi ve planı bulunmadığı gibi, yeni bir teknik direktör arayışı da kesinlikle olmamıştır.

        18

        Galatasaray PFDK'ya sevk edildi

        TFF Hukuk Müşavirliği Galasataray Kulübü'nün pazar günü resmi sitesinden yaptığı açıklamalardan dolayı Galatasaray kulübünü PFDK'ya sevk etti.