Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da tefeci operasyonu,Şanlıurfa'da suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı

        Hasan ATMACA / ŞANLIURFA (AHT)

        Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi ile Ankara'da tefecilik yaptığı iddia edilen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah, mermi çek, senet ve tapu ele geçirildi.

        Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Liderliğini Ş.K'nin yaptığı bir suç örgütünün tefecilik ve yağma yolu ile haksız kazanç elde ettiği yönünde ihbar aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis teknik ve fiziki takip başlattı. Yapılan takiplerin ardından şebeke üyelerini belirleyen polis operasyon için düğmeye bastı. Eş zamanlı olarak Şanlıurfa merkezde 17 ev, 2 iş yeri; Siverek ilçesinde 2 ev, Ankara'da da 1 ev olmak üzere 22 adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda, şebekenin lideri olduğu iddia edilen Ş.K, ile birlikte F.D, İ.A., O.F , M.H., M.H., M.H., S.Ş., İ.H.K., İ.A., M.S., E.A., M.A., N.A. , B.Ç., A.A., M.A., S.Ç isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1 adet uzun namlulu silah, 6 adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 352 adet değişik çaplarda fişek, 17 adet şarjör, Çok sayıda borç seneti, çek yaprakları ve fotokopileri, tapu ve tapu fotokopisi, alacak verecek hesaplarının tutulduğu ajanda, not defterleri ve not kağıdı değişik iş ve işlemler ile ilgili sözleşme, protokol ve ipotek evrakları ele geçirildi.

        Gözaltına alınan 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "Suç işlemek amacıyla örgütü kurmak" suçundan adli mercilere sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ