Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        İşte Bahçeli'nin Köşk formülü!

        Yaptığı matematiksel oy hesaplarıyla sık sık gündeme gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de geometrik bir hesap yaptı.

        2

        Cemil Çiçek'ten sürpriz teklif

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hakkında kesinleşen mahkeme kararı bulunan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan için yasa önerisinde bulundu.

        3

        İyi ki ameliyat olmamış!

        Adana'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen ve apandist teşhisi konularak saatlerce ameliyat olmak için bekletildikten sonra kocasının tepki göstermesi üzerine hastaneden kovulduğu iddia edilen hastanın sağlık durumu iyiye gidiyor.

        4

        Başbakan beğenmedi o ismi değiştirdi

        Açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Küçükçekmece'deki "ArenaMega Kongre Merkezi"nin adı, "Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi" olarak değiştirildi.

        5

        Türkiye'nin en genç belediye başkanına hapis!

        Diyarbakır'ın Lice İlçesi Belediye Başkanı BDP'li 25 yaşındaki Rezan Zuğurli, yasa dışı gösterilere katılıp PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        6

        Şeyh Nazım Kıbrısi hayatını kaybetti

        Nakşibendi Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi hayatını kaybetti. 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kibrisi, Akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde bir süredir tedavi görüyordu.

        7

        Tayland Başbakanı görevden alındı

        Son aylarda artan hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle zor günler yaşayan başbakan Yingluck Shinawatra, görevini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu. Anayasa Mahkemesi, Temmuz ayındaki seçime kadar geçici olarak görev yapan Yingluck'u görevden aldı.

        8

        Havuç diyetiyle 10 kilo verdi

        Almanya Başbakanı Angela Merkel'in (59) Aralık ayında İsviçre'deki kayak kazasından sonra başladığı havuç diyetiyle şimdiye kadar 10 kilo verdiği belirtildi.

        9

        Jet evlilik kararı

        ‘Küçük Ağa’ dizisinde boşanmış bir çifti canlandıran Birce Akalay ile Sarp Levendoğlu gerçek hayatta evlilik planları yapıyor. Yaklaşık iki aydır birliktelik yaşayan çift, 1 Ağustos’ta sade bir törenle evlenecek. Akalay, üç yıl önce ‘Yer Gök Aşk’ dizisindeki partneri Murat Ünalmış’la evlenip bir yıl sonra boşanmıştı.

        10

        'Estetik yaptırmadım'

        Hakkında yüzüne estetik ve botoks yaptırdığı yönünde haberler çıkan Aşkın Nur Yengi, önceki gün Akmerkez’deydi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü şarkıcı, “Estetik veya botoks yaptırmadım ama yaptırılmasına karşı değilim” dedi. Yengi’nin bacağındaki dövme dikkatlerden kaçmadı.

        11

        Cüneyt Çakır finalde!

        FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile Atletico Madrid arasındaki final maçında 4. hakemlik görevini üstlenecek. Maçın hakemi ise Hollandalı Björn Kuipers.

        12

        Bir saat sekse bilet

        Atletico Madrid-Real Madrid Şampiyonlar Ligi Finali adım adım yaklaşırken İspanya'dan gelen haber gündemi sarstı. Atletico taraftarı bir çift, maça sadece 1 bilet bulabildi. İspanya'daki bir sitede bilet istediklerini belirten kadın taraftar bunun karşılığında bileti verenle 1 saat boyunca seks yapacağını yazdı. Daha sonra erkek arkadaşından o teklife yorum geldi: "Bu finali istiyoruz, bize yardım edin."

        13

        Allah korumuş

        İnönü Stadıyla ilgili de ilginç bir detay ortaya çıktı. Bittiği zaman Avrupa'nın sayılı stadlarından biri olacak olan Kartal'ın yeni mabedi için şu kadar toplam 6 bin ton demirin kullanıldığı öğrenildi. Fakat bu bilgi bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Beşiktaş İnşaat AŞ Genel Müdürü İhsan Coşkun yıkılan yapının hafriyatından sadece 1950 ton demir çıktığını söyledi. Coşkun, "Protokol ve numaralı tribünün çatısı kepçenin hafif darbesiyle yıkıldı. Bizi yıllarca Allah korumuş" dedi.

        14

        "Cristian bana söz verdi"

        Corinthians Başkanı Mario Gobbi Son, deneyimli orta saha oyuncusunun transferi hakkında konuştu ve Cristian Baroni'nin Fenerbahçe ile varolan mevcut sözleşmesinin sona ermesinin ardından 'bedelsiz' olarak transfer edileceğini söyledi.

        15

        Dolar yılın dibinde

        Bankalararası piyasada dolar 2.0834 ile 26 Aralık'tan bu yanaki en düşük düzeniyi gördü.

        16

        Ülker, dev şirketi satın alıyor

        Ülker, Biskot Bisküvi'de 200 milyon lira bedelle yüzde 30 hisse aldı.

        17

        Türkiye'de ilk olacak uygulama

        Ankara'da enerji yönetimi, Dicle, Aras ve Van Gölü dağıtım bölgelerinde rekor düzeylerde seyreden kaçak elektrik kullanımını engellemek için yeni bir uygulamayı gündemine aldı. Hazırlanan yasa taslağına göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kayıp-kaçağın ülke ortalamasının üstünde olduğu illerde abone grupları bazında aylık asgari elektrik tüketim miktarı belirleyecek. Abone, 100 TL'lik elektrik tüketip, 10 TL ödeyemeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ