Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Üç ilde uyuşturucu operasyonu!,Polisin Eskişehir,İzmir ve Kars'ta düzenlediği operasyonlarda, 7 kişi tutuklandı 13 kişide gözaltına alındı

        Bugün İzmir,Kars ve Eskişehir'de polisin düzenlediği operasyonlarda, 7 kişi tutuklanırken 13 kişide gözaltına alındı. Ayrıca çok sayıda uyuşturucu maddeile av tüfeği, kuru sıkı tabanca ve 12 fişek ele geçirildi.

        İZMİR

        İzmir'in Menderes ilçesinde, ormanlık alanda yetiştirdikleri kenevir bitkisinden elde ettikleri esrarı sattıkları iddiasıyla 6 kişi tutuklandı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gümüldür ve Özdere bölgelerindeki ormanlık alanda yetiştirdikleri kenevir bitkisinden elde ettikleri esrarı bölgeye gelen turistlere, madde bağımlılarına ve bölgedeki öğrencilere sattıkları öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı.

        Çeşitli miktarlarda kubar esrar, kenevir kökü, kenevir tohumu ve bir tabancanın ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınanlardan, aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen M.E.Ş'nin de bulunduğu 6 kişi tutuklandı. Zanlılardan biri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        KARS

        Kars'ta narkotik dedektör köpeği "Kanas"ın yardımıyla bir otomobilde yapılan aramada, aracın tamponunun içindeki özel bölmede deterjanların arasına gizlenmiş 30 kilo 198 gram eroin ele geçirildi.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda Doğu illerinden temin edilen yüklü miktarda eroinin, Kars üzerinden Batı illerine sevk edileceği bilgisi alınması üzerine çalışma başlattı.

        Bu kapsamda takibe alınan bir otomobil Azat kavşağı mevkisinde durduruldu. Narkotik dedektör köpeği "Kanas"ın tepki vermesi üzerine otomobilin arka tamponu sökülerek arama yapıldı. Aramada, tamponun içine yapılmış özel bölmede deterjanların arasına saklanan 60 paket halindeki 30 kilo 198 gram eroin ele geçirildi.

        Olayla ilgili gözaltına alınan araç sürücüsü E.A. (29), emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de polisin düzenlediği operasyonda evlerinde bonzai, esrar, uyuşturucu hap, kenevir bitkisi ve ruhsatsız silah ele geçen 6 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde satan kişilere yönelik operasyon düzenledi. 6 ayrı eve eş zamanlı yapılan operasyonda F.F. (32), İ.H.Ö. (23), A.Y. (22), A.B. (22), O.Y. (20) ve B.G. (17) yakalandı.

        Gözaltına alınan 6 şüphelinin evlerinde yapılan aramada satışa hazır 27 paket halinde bonzai, 98 gram esrar , 33 adet ecstasy hap, 11 kenevir bitkisi, 2 ruhsatsız av tüfeği,12 fişek, 1 kuru sıkıdan gerçeğe dönüştürülmüş tabanca ile 2 fişek ele geçirildi.

        Şüpheliler yapılan sorgulamalarının ardından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'Ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ