Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Günün öne çıkan haber başlıkları, günün özeti
        1

        AK Partili vekilden o görüntülere tepki

        Düzce Üniversitesi Bahar Şenlikleri'nde konser sırasında başörtülü kızların erkeklerin omuzlarında oturmaları AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın tepkisine yol açtı. Özdağ, "Başörtülü kızların erkeklerin omuzlarında oturmalarını utanarak izledim. Ahh değerler nerede" dedi.

        2

        En uzun üçüncü köprüde sona yaklaşılıyor

        Şanlıurfa ile Adıyaman'ı birbirine bağlayacak Türkiye'nin en uzun üçüncü asma köprüsü olma özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nün bu yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor

        3

        İlkokulda şok!

        Fatih'te bir ilkokulda çalışan güvenlik görevlisi kendisini okulun koridorunda asarak intihar etti. Olay nedeniyle öğrenci ve veliler büyük şok yaşarken, okul tatil edildi.

        4

        O suçların cezası artacak

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "idamlık" dediği suçların artırılmasını öngören tasarı bugün Meclis'e gönderildi. 72 maddelik yasa tasarısında cinsel suçlara yönelik cezalar artacak.

        5

        TSK'da bir devir sona eriyor

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda yaklaşık 1 yıl süren Ar-Ge çalışması sonucunda geliştirilen nanoteknoloji ürünü askeri kamuflajla uyumlu haki renkli bot, deneme sürecine alındı.

        6

        Serenay'ın sancılı gecesi

        ‘Medcezir’ dizisinin yıldız oyuncusu Serenay Sarıkaya önceki akşam tedavi için Şişli’deki bir dişçiye gitti. Yaklaşık üç saat boyunca dişçide kalan genç oyuncu, şoförünün muhabirlerin kapıda olduğunu haber vermesiyle yarım saat daha dişçide bekledi. Fotoğraf çekilmesini istemediğini ileten Sarıkaya, olumsuz yanıt alınca hızlıca aracına binerek uzaklaştı.

        7

        Sokak ortasında dudak dudağa

        Ümit Kantarcılar ve Gamze Topuz gazetecileri görünce ne yapacaklarını şaşırdılar. Bir dargın bir barışık âşıklar, önceki gün Etiler Akmerkez’de görüntülendi. Alışveriş merkezinde el ele dolaşan âşıklar çıkışta dudak dudağa yakalandı. AVM’nin çıkış kapısının önünde sevgilisini öpen Topuz, görüntülendiklerini fark edince sevgilisini iterek “Çekil” diye uyardı

        8

        Fatih Terim'in acı günü

        Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in dünürü Prof. Dr. Güven Çetin vefat etti. Fatih Terim'in büyük kızı Merve Terim Çetin'in dkayınpederi Prof. Dr. Güven Çetin, Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        9

        Resmen gitti

        Rusya Kadınlar Premier Basketbol Ligi (WBPL) takımlarından UMMC Ekaterinburg, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Odeabank'ın önemli oyuncularından İspanyol Alba Torrens ile anlaştığını açıkladı.

        10

        Sow'dan transfer açıklaması

        Fenerbahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow hakkındaki çıkan transfer iddialarını, "Neler olacağını göreceğiz. Şu anda Fenerbahçe ile kontratım var. Benim geleceğimi hepimizin geleceğini burada olan herkesin geleceğini Allah bilebilir. O yüzden Allah bilir. Sezon sonunda neler olacağını hep birlikte göreceğiz" sözleriyle cevapladı.

        11

        İşte son hafta programı

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2013-2014 sezonunun son hafta programını açıkladı. Buna göre şampiyon Fenerbahçe cuma günü saat 20:00'de Kayserispor'a konuk olurken cumartesi günü saat 19:00'da Beşiktaş sahasında Gençlerbirliği, Galatasaray da Kayseri Erciyesspor'u ağırlayacak.

        12

        Yılı futbolcusu Ibra!

        Fransa Ligue 1 şampiyonu Paris Saint Germain'in (PSG) İsveçli forveti Zlatan Ibrahimovic, üst üste 2. kez "Fransa'da yılın futbolcusu" seçildi.

        13

        Metrobüste bedava internet dönemi!

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile ücretisiz internet müjdesi ulaşım için metrobüs kullanan vatandaşlar için verildi. Metrobüste ücretsiz internet keyfini yaşamak için yapılması gereken tek şey kablosuz ağlar arasında 'İETT Metrobüs' adını bulmak ve hiçbir şifreye ve kullanıcı adına ihtiyaç duymadan ücretsiz internete bağlanmak.

        14

        Memura iyi haber!

        Kamuda fazla çalışma genelgesi bu gün resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgeye göre kamu görevlilerine, belli bir sürede bitirilmesi gereken, zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak.

        15

        Dipten çıkamayan maden!

        Son dönemlerde birkaç haftanın dip seviyelerinde dolaşan altın bir türlü belini doğrultamadı. Altın euronun, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika adımı atabileceği sinyaliyle sabah saatlerinde 1.286 dolar seviyesine gerileyerek 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Fakat ilerleyen saatlerde kaybettiklerini geri alarak tekrardan 1.290 dolara kadar yükseldi.

        16

        AİHM'den şok

        Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kıbrıs Barış Harekatı sebebiyle Türkiye'nin 90 milyon Euro tazminat ödemesi gerektiğine hükmetti. Bunun 30 milyon Euro'luk kısmı Kıbrıslı Rum ailelere verilecek.

        17

        Boko Haram'dan açıklama

        Nijerya'da 14 Nisan'da 276 kız öğrencinin kaçırılması olayını üstlenen Boko Haram örgütünden açıklama geldi. Örgüt lideri, ülkedeki Boko Haram örgütüne bağlı tutukluların serbest bırakılması halinde kaçırılan kız çocuklarının geri verileceğini söyledi.

        18

        "Türkler İngiltere'ye gelmesin"

        İngiltere'de Başbakan Cameron, Türkiye'nin AB'ye üye olması halinde vatandaşlarının çalışmak üzere İngiltere'ye gelmesini istemediğini söyledi.