Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa AFAD'dan flaş deprem açıklaması, AFAD depremde yaralı sayısını verdi, İşte deprem bilançosu, Ege'de deprem, AFAD'dan deprem sonrası açıklama

        Gökçeada'nın batısında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD yetkilileri depremin 40 saniye sürdüğünü ve 267 kişinin yaralandığını açıkladı.

        İşte yapılan o açıklama:

        12.25’de 6,5 büyüklüğündeki deprem, Gökçeada’nın 40 km batısında ve denizin25 km derinliğindemeydana gelmiştir. 8 dakika sonra 5.5 büyüklüğünde artçı deprem meydana gelmiştir. Şuana kadar artçı sayısı 70 adettir. Deprem meydana geldikten sonra gerekli tedbirleri aldık. En büyük artçı 5.3, en küçük artçı 2.3’tür.

        GÖKÇEADA'DA 7 OLARAK HİSSEDİLDİ

        Deprem 40 saniye sürdü. Geniş alanda hissedilme durumu söz konusu. Başbakanlık AFAD tarafından şiddet haritasına baktığımızda deprem Gökçeada'da 7 olarak hissedildi, Çanakkale 'de ise 5 şiddetinde hissedildi.

        Gelen bilgiler çerçevesinde Gökçeada'da 3 metruk evde ve bazı ailelerin yaşadığı evlerde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Tekirdağ, Malkara ve Süleymanpaşa ilçelerinde cami minarelerinde yıkıklar oluşmuştur.

        Panikten dolayı 266 vatandaşımızın hafif yaralanmalar geçirdiği bilgisine ulaşılmıştır. Panik nedeniyle 1 ağır yaralanma söz konusudur. Toplamda bölgede 666 personel çalışmalarını yürütmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ