Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Muş'ta yol kapatma eylemi,PKK, Varto-Karlıova yolunu kesti,Muş'ta yol kapatma eylemi,Muş'ta PKK yol kesti,PKK yol kesti

        Muş'un Varto ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, Varto-Karlıova karayolunu ulaşıma kapattı.

        Varto-Karlıova karayolunun Leylek köyü mevkisine gelen bir grup, yoldaki araçları durdurarak yaklaşık 200 aracın kontak anahtarlarına el koydu. Gruptakiler kapanan karayolunda lastik yakarak davul zurna eşliğinde halay çekti.

        Askeri helikopterle ilçeye gelen Muş Valisi Vedat Büyükersoy, olayla ilgili bilgi aldıktan sonra BDP yetkilileriyle görüşerek yolun hiçbir vatandaşın burnu kanamadan trafiğe açılmasını istedi.

        Vali Büyükersoy ile görüştükten sonra basına açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Güven Meşe ise grubun müzakere sürecinden kaygı duyduğu iddiasıyla gösteri yaptığını öne sürdü.

        Meşe, "Gruptakiler bize süreçten kaygı duyduklarını, bu şekilde yürüyemeyeceğini bu saatten sonra hükümetin somut adımlar atması gerektiğini ifade ettiler" dedi.

        Esnafın kepenk açmadığı ilçede, sadece fırın ve eczanelerin açık olduğu, jandarmanın da yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ