Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa zonguldak, zonguldah ereğli, heyelan, zonguldak heyelan, ereğlide heyelan, yağmur, şiddetli yağmur, heyelan

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve kısa sürede etkili olan yağış sonrasında Kirmanlı Mahallesi'nde heyelan meydana geldi. Ağaçların da yıkıldığı heyelanda bir araç zarar görürken, toprak yığını ve ağaçlar belediye ekiplerince temizlendi.

        Olay saat 10.30 sularında Kirmanlı Mahallesi Zirve Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre dün gece itibari ile başlayan sağanak yağış kısa sürede etkili oldu. Yollarda göletler oluştu. Kirmanlı Mahallesi'nde ise yağmur sularından boşalan toprak heyelana neden oldu. Sabah saatlerinde aniden yola kayan toprak ve ağaç altında bir araç kalırken, heyelan sırasında yoldan geçen olmaması sebebiyle yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

        Mahalle halkı heyelan sonrasında polis ve zabıta ekiplerine haber verdi. Heyelan bölgesine gelen polisler, emniyet şeridi ile yolu kapattı. Mahalle sakinlerinden Atalay Dilaver (21) olay sırasında dışarıda olduklarını heyelandan 10 saniye önce kamyonun geçtiğini ve hemen sonrasında da heyelanın meydana geldiğini söyledi.

        Aşırı yağış nedeni ile heyelanın meydana geldiğini ifade eden İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, ilk olarak ağacı ve daha sonra da toprak yığınını kaldırdıktan sonra yolu açacaklarını, bahçenin üst taraflarında da inceleme yapacaklarını söyledi.

        Kirmanlı Mahalle Muhtarı Nurettin Yaman ise bu olayın mahallesinde ikinci kez yaşandığını söyledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ