Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Devlet Bahçeli: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, Vali müsveddesi görevde, bizim çatımız uçmaz

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 30 Mart seçimlerinin iktidar için "geri sayımın başlangıcı" olduğunu belirterek, "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İlk dersini 30 Mart'ta alan Başbakan Erdoğan, ikinci dersini 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacak. Çankaya'ya çıkacağım derken yarı yolda nefessiz kalacaktır. Genel seçimlerde de nasıl geldiyse öyle gidecektir" dedi.

        1 Haziran'da yenilenen seçimlerde partisinin başarılı olduğunu kaydeden Bahçeli, "Başbakan Erdoğan AKP’deki düşüşü görmektedir. AKP’ye oy verenlerin kitleler halinde MHP’ye yöneldiğini görmektedir" diye konuştu. Bahçeli, şöyle devam etti:

        "MUHALEFET SORUNU YOK, İKTİDAR YIPRANMASI VAR"

        "İktidar partisinden umduğunu bulamayan vatandaşlarımız partimizde toplanmaya başlamıştır. AKP’yi saran rüşvet ağı, aile boyu yolsuzluklar iktidar değişimini zorunlu kılmaktadır. Türkiye’de muhalefet sorunu değil iktidar yıpranması vardır. Başbakan kredisini tüketmiş, malum sona doğru inişe geçmiştir. AKP’den ahlaken, aklen, fiilen ve vicdanen erimiştir. Toplumsal kargaşanın daha fazla yaşanmaması için AKP hükümetinin demokratik yollarla gitmesi şarttır. Bunu da yapacak büyük Türk milletidir. Milletçe karşı karşıya olduğumuz sorunlar günübirlik tedbirlerle tedavi edilemez. Toplumsal kesimler birbirlerine husumet duymakta, en küçük provokasyon ortalığı savaş alanına çevirmektedir. Siyaset Başbakan sayesinde düşmanlık üretmektedir."

        "BERKİN İÇİN 'ÖLMÜŞTÜR, GEÇMİŞTİR' DERKEN..."

        "Okmeydanı’nda iki kardeşimizin ölümüne sebep olan Vandallıklar, Alevi kardeşlerimiz üzerinden yürütülen provokasyonlar hepimizi düşündürmektedir. İnsanların birbirlerine düşmesi için kışkırtmalardan medet umulmaktadır.

        Başbakan’ın her konuşması nefret yüklüdür. 15 yaşındaki Berkin için ‘Ölmüştür geçmiştir’ derken Mısırlı Esma için aylarca ağıt yakmıştır."

        “ÇANKAYA’YA ÇIKACAĞIM DERKEN NEFESSİZ KALACAK”

        "AKP ile geçecek her gün sıkıntı getirecek. Huzursuzluğu tetikleyecektir. Başbakan yorgun bitkin ve bezgindir. Önüne gelene hakaretler yağdırması, vatandaşa tekme tokat saldırması çürümüşlüktür. Başbakan açısından 30 Mart geri sayımın başlangıcıdır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İlk dersini 30 Mart'ta alan Başbakan Erdoğan, ikinci dersini 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacak. Çankaya'ya çıkacağım derken yarı yolda nefessiz kalacaktır. Genel seçimlerde de nasıl geldiyse öyle gidecektir. Türkiye çok yakında belini doğrultacaktır. Kriz ve felaket lobilerine haddini bildirecektir."

        “BAŞKANLIK ÇEYİZİ KARŞILIĞINDA ÖZERKLİK SÖZÜ”

        Çözüm sürecini “Türkiye’yi PKK’ya ikram etmenin ilk adımı” olarak niteleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

        “Gezide A’dan Z’ye gereği yapılacaktır derken konu PKK olunca ortadan kaçmaktadır. PKK ve İmralı canisinden Çankaya için icazet mi almıştır? Bunun için PKK’nın eylemlerini görmezden mi gelmektedir? Başbakan koltuk uğruna Türkiye’ye ihanet ettiğini ne zaman anlayacaktır. Polisin sabrını anlamadığını ifade eden Başbakan, PKK’nın küstahlıklarını çıt çıkarmadan izlemektedir. Gelişmelerden çıkardığımız kadarıyla Başbakan Erdoğan vatanın bir bölümünü gözden çıkarmıştır. Başkanlık çeyizi karşılığında özerkliği vermeye söz vermiştir. Bu tespitimiz doğruysa Recep Tayyip Erdoğan ihanete ortak olmuş demektir”

        "BAŞBAKAN'IN B VE C PLANLARI FOSTUR, HİKAYEDİR"

        PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili Başbakan'ın sözlerini eleştiren Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı onurluysa , izzet-i nefis taşıyorsa, çocuklar neredeyse, nereye götürülmüşlerse elindeki imkanları harekete geçirerek gidecek, arayacak, bulacak, sonra da getirip ailelerine teslim edecektir. Bunun başka bir yolu yoktur. Başbakan'ın B ve C planları ise fostur ve boştur, hikayedir. Şayet bir plan varsa, şayet bir hazırlık varsa, HDP veya BDP'den insaf beklenilmesi ayıptır, vebaldir" diye konuştu.

        "BU VALİ MÜSVEDDESİ HÂLÂ GÖREVDE"

        Çözüm süreci ile ilgili Abdullah Öcalan'ı "takdirle karşıladığını" söyleyen Şırnak Valisi Hasan İpek'e tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi:

        "Doğu ve Güneydoğu'da devlet yoktur. Valiler ve kaymakamlar kayıptır. Asker ve polisimiz ancak kendisini savunmaktadır. AKP'li bazı valiler rezalette yarış halindedir ve şuursuzluğun dibini boylamıştır. Bazıları, PKK'lıları ricayla minnetle durdurmaya, kestikleri yolları yalvar yakar açtırmaya çalışmıştır. Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakan'la birlikte İmralı canisini takdirle karşıladığını yüzsüzce, edepsizce dile getirmiştir. Ve bu vali müsveddesi hala görevdedir. Şayet bu PKK'lılar takdir ve taltif ediliyorsa şehitlere ne denilecektir? Bu aziz vatan, bu necip millet can pahasına nasıl savunulacaktır. Öcalan takdir alıyorsa, Türk milletinden Türk devletinden Türk bayrağından öç almak için kuyruğa girenlerle nasıl mücadele edilecektir? Türkiye'nin milli ve üniter yapısı vatan topraklarımızın bütünlüğü ve dokunulmazlığı ölümcül darbeler almaktadır. Eşkıyalar dağdan şehire inmiştir. PKK'nın korkusu kalmamıştır. Her taraf Kandil Dağı'na çevrilmiştir. Zira ortada hükümet yoktur"

        "BİZİM ÇATIMIZ AKMAZ, KOKMAZ, UÇMAZ"

        Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için çatı aday tekliflerine yönelik sözlerine de yanıt veren Bahçeli, "Bizim ortak çatı önerimiz milletimizin tüm güzellikleri ile örülmüş, tüm hasletleri ile güçlendirilmiş, tüm özlemleriyle inşa edilmiştir. Merak etme Sayın Erdoğan, bizim çatımız akmaz, uçmaz, kokmaz, göçmez. Sen bizim çatımıza değil, birlikte tüfek çattığın menfaat düşkünü muhteris yandaşlarına bak" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ