Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kızılay'dan Sincar'daki Türkmenler'e yardım,Türk Kızılayı tarafından, Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'taki çatışmalar nedeniyle bölgeye yardım gönderildi

        Türk Kızılayı tarafından, içme suyu, yüksek kalorilibisküvi ve battaniyeden oluşan3 tır yardım malzemesi, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'taki çatışmalar nedeniyle bölgeye gönderildi.

        Türk Kızılayı'na ait yardım tırlarıHabur Sınır Kapısı'ndan Kızılay ve BaşbakanlıkAfet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlilerinceSincar’a uğurlandı.

        Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, yaptığı açıklamada, Türk Kızılay’ının Irak'tameydana gelen göç hareketleri karşısında mağdur duruma düşen Türkmenlere yardım etmek amacıylageçen hafta, "Telafer’e El Uzat" kampanyası başlattığını hatırlattı.

        Kampanya ile toplanan su, bebek maması ve yüksek kalorili bisküviden oluşan3 tır yardım malzemesi ve 8 personelin Telafer’den göç eden yaklaşık70 bin Türkmen'in bulunduğu Sincar'a ulaştığını ifade eden Şimşek, görevlilerin söz konusu bölgede çalışmalarına başladığını söyledi.

        Şimşek, içerisinde45 bin paket yüksek kalori bisküvi, 1,5 litreden oluşan 17 bin şişe su, 3 bin battaniyenin bulunduğu 3 tır yardım malzemesini Sincar'a göndermek için Habur Sınır Kapısına geldiklerini kaydederek, "Geçen hafta başlattığımız, 'Telafer'e El Uzat'kampanyası kapsamında3 tır malzeme ve8 personelimizSincar'a göç eden Türkmen kardeşlerimize ulaştı. Bu 3 tır malzeme deyarın sabah itibarıylamuhataplarına dağıtılacak" dedhabur sınıi.

        Bundan sonraki süreçte oradan gelen ihtiyaca yönelik yardım göndermeyi planladıklarını dile getiren Şimşek, kampanyanın sürdüğünü,2868 nolu SMSbağışlarıyla aldıkları yardımları Türkmenlere ulaştırmaya devam edeceklerini belirtti.

        Şimşek, ilaç malzemelerinin Sağlık Bakanlığınındesteğiyle ve AFAD’ın katkılarıyla geçen hafta Tilkeyf ve Musul bölgesine iletildiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

        "Sincar da şu an itibarıylaciddi anlamda ilaç sıkıntısı yok ama Türk Kızılayı'nın planlamaları doğrultusunda ilaç yardımlarını o bölgeyeileteceğiz.Şu anda 8 uzman personelimiz Sincar’da görev yapıyor. Telafer bölgesinden Sincar’a göç eden mülteci kardeşlerimize yardımcı oluyorlar. Diğer taraftan göç ettikleri Musul’un kuzeyindeki Tilkeyf ve Filter bölgesinde açıkta kalan Türkmenler için de çalışmalar yapıyoruz. İhtiyaçlara göre belirlenecek yardımlar gerekli yerlere ulaştırılacak."

        Bölgedekilerin,Sincar'da veMusul’un kuzeyindeki bölgede çadır kentte toplu yaşamak istemediklerine dikkati çeken Şimşek, savaş ortamında hiçkimsenin toplu barınma alanlarında bulunmak istemediğini vurguladı.

        Şimşek, bu nedenle çadır kent kurulsa dahi bir arada kalmayı kimsenin istemediğini dile getirerek, dağınık şekilde camilerde, okullarda, parklarda, bahçelerde veya akrabalarının yanında kalacak insanlara barınacak birer çadır verdiklerini aktardı.

        Açıklamanın ardından 3 tor yardım malzemesi,Habur Sınır Kapısından çıkış yaptı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ