Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ekmeleddin İhsanoğlu için 5 parti ortak deklarasyon açıklayacak

        Düzgün KARADAŞ-ANKARA

        Çatı adayı etrafında birleşen CHP, MHP, DSP, DP ve BTP Genel Başkanları bugün Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek bildirisi yayınlayacaklar. “Büyük Uzlaşma” ismiyle kamuoyuna açıklanacak deklarasyonda, İhsanoğlu’nun hedeflediği Türkiye anlatılacak. DYP'nin Genel Başkanı da destek bildirisi yayınlacaklar isimler arasında yer almıştı. Ancak gece saatlerinde DYP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteğini çektiği bildirildi.

        AK Parti’nin adayının ilan edilmesinin ardından muhalefet çatı adayına desteğin kapsamını genişletmek için düğmeye bastı. CHP ve MHP’nin girişimiyle DSP, DP ve BTP Genel Başkanları bugün bir araya gelerek kamuoyuna İhsanoğlu’na destek deklarasyonunu yayınlama kararı aldılar.

        Swissotel’de planlanan tarihi buluşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın katılması bekleniyor.Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz'ün toplantıya katılmayacağı açıklandı.

        Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’nin Genel Başkanları’nın da toplantıya katılmaları için yoğun bir görüşme trafiği yürütülüyor. İki partinin liderinin de toplantıya katılması için açıklama saatine kadar ikna çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

        “BÜYÜK UZLAŞMA” DEKLERASYONU

        Kamuoyuna siyasi partilerin liderlerinin ortak imzasıyla açıklanacak “Büyük Uzlaşma” deklarasyonunda, neden çatı adayı için “büyük uzlaşma” denildiğinin yanıtı verilecek. Ayrıca İhsanoğlu’nun nasıl bir Türkiye hedeflediği anlatılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ