Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 4 eski bakan, 17 aralık operasyonu, zafer çağlayan, muammer güler, egemen bağış, erdoğan bayraktar, soruşturma, meclis

        Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki TBMM Soruşturma Komisyonu işbaşı yapmaya hazırlanıyor.

        ÇİÇEK DEVREYE GİRDİ

        Eski bakanlarla ilgili komisyonun kurulmasına, TBMM Genel Kurulu'nun 5 Mayıs'taki oturumunda karar verildi. Muhalefetin komisyon üyeliği için bildirdiği isimlere, 17 Aralık operasyonu ile ilgili görüş bildirdikleri gerekçesiyle itiraz eden AK Parti, kendi üyelerini de bildirmeyince TBMM Başkanı Cemil Çiçek devreye girerek AK Parti grubunu üyelerini belirlemeleri konusunda uyardı. Bunun üzerine AK Parti 26 Haziran'da üyelerini Meclis Başkanlığı'na bildirdi. Partilerin belirlediği isimler yarın Genel Kurul'un bilgisine sunulacak.

        Komisyon için partilere düşen üyeliklerin üç katı kadar isim bildirildi. Toplamda 15 kişilik komisyon için 45 milletvekilinin adı listeye yazıldı. AK Parti'ye 9, CHP'ye 4, MHP ve HDP'ye birer üye düşecek. 45 kişilik liste içinden her partiye düşecek üyelik sayısı kadar isim, torbadan kura ile çekilecek.

        TOPLANAMAZLARSA...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ