Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan, AK Parti grup toplantısında 'Tarafsız olmayacağım' dedi; Kılıçdaroğlu yanıt verdi

        İlk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken siyasetin tansiyonu yükseliyor. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "tarafsız cumhurbaşkanı" değerlendirmelerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın bu sözlerini eleştirdi.

        Erdoğan, "Eğer bu kardeşiniz seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacak. İki taraf var, bir millet; iki devlet. Milletin tarafında olan bir cumhurbaşkanı olacak. Türkiye'nin ihtiyacı olan da budur. Demokrasimizin ihtiyacı olan da budur. CHP şu anda tıpkı tek parti dönemlerde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Şimdi de siyaset üstü, siyasetin dışından bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin vitrinine bir vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler." dedi.

        CHP grup toplantısında konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu değerlendirmelerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 'efendim oraya ben çıkacağım, siyaset yapacağım' diyor. Siyaset siyasi partilerin işidir. Cumhurbaşkanlığı makamı siyaset yapılacak yer değil. O makama oturacaklar tarafsız olmak zorundadır. 'Ben tarafsız olmayacağım' diyor. Demek ki yemin etmeyecek.Yemin etmesi için tarafsızlık yemini etmeli" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ