Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Orhan Övet’e 5 yıl istemi CHP Lideri’ne yumruk atan Övet’e 5 yıl istemi Kemal Kılıçdaroğlu yumruk

        HABERTÜRK/ANKARA

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet’e, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “kamu görevlisini kasten yaralama” suçlarından 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

        Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, Övet hakkında hazırladığı iddianameyi Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Övet, 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

        SAVCILIK: ÖRGÜT YOK

        Kılıçdaroğlu’nun anamuhalefet partisi lideri ve milletvekili olmasını “kamu görevi” olarak değerlendiren savcı, Kılıçdaroğlu’nun şikâyetçi olmamasına karşın resen soruşturma yürüttü ve şikâyet şartı aramadı. Övet’in herhangi bir örgütle bağına, azmettirildiğine, kendisine yardım edildiğine ilişkin delil bulunamaması nedeniyle bu suçlamalar yönünden Övet hakkında takipsizlik kararı verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ