Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziosmanpaşa'da Türk Bayrağı'nı indiren zanlı cezaevinde intihar etti.

        Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanenin önünde bulunan Türk bayrağını indirirken polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilen Ali Uçkun, Metris Cezaevi'ndeki yüksek güvenlikli koğuşta asılı olarak bulundu.Ağabeyi, cezaevi yetkilileri tarafından kendilerine kardeşinin intihar ettiğinin söylendiğini belirtti.

        Geçtiğimiz günlerde Gaziosmanpaşa'da özel bir hastanenin önünde bulunan Türk bayrağını indiren Ali Uçkun, polis ekipleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildikten sonra gözaltına alınmıştı. Uçkun, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti. Ali Uçkun'un dün akşam saatlerinde kaldığı Metris Cezaevi'nde çarşafla kendisini asarak intihar ettiği ileri sürüldü. Olay yerinde hayatını kaybettiği iddia edilen Uçkun'un cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

        AĞABEYİ KONUŞTU:MADEM İNTİHAR ETMİŞ, GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞSINLAR

        Otopsi işlemleri tamamlanan Uçkun’un cenazesi ailesi tarafından alınarak, Küçükçekmece Mezarlıklar Müdürlüğü’ne getirildi. Burada gazetecilere açıklama yapan ağabey Saadettin Uçkun, şunları söyledi:

        "Olayın gece saat 01.00 sıralarında olduğunu, kardeşimin kendisini banyoda astığını cezaevi yetkilileri bize söyledi. Kendisi tek kişilik koğuşta kalıyordu. Bu olayla ilgili kafamızda soru işaretleri var. Yüzde 80 sağlık dengesi yerinde olmayan bir insan, nasıl olur da cezaevinde tutulur? Adli Tıp raporundan sonra cenazemizi aldık, ancak ayağında demir parçası olduğu gerekçesiyle geri çağırdılar. İnceleme yapıldı ve tekrar cenazemizi aldık. Ben Türk adaletine inanmıyorum. Madem intihar etmiş, o görüntüleri basın mensuplarıyla paylaşsınlar. Herkes görsün" dedi.

        Ali Uçkun’un cenazesi, yapılan işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere Muş’a gönderildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ