Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tecavüze, "Yaşını 16 sanıyordum" tahliyesi Tecavüz etti 18 gün sonra tahliye oldu

        Sedef ŞENKAL DEMİR-AHT

        İstanbul'da 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz eden ve çektiği çıplak fotoğraflarını tehdit olarak kullanıp, tecavüzlerine devam eden 18 yaşındaki genç, "16 yaşında zannediyordum" diye savunma yaptı. Ağır ceza mahkemesinde açılan davada hakim karşısına çıkması beklenen genç bu savunma doğrultusunda dosya üzerinden tahliye edildi. Hakkında 8 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istenen sanığın konulduğu cezaevinden 18 günde tahliye edilmesi mağdur kızın ailesi tarafından tepkiyle karşılandı. Ailenin avukatı karara itiraz etti.

        Lise birinci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki S.A., Facebook sayfasından tanıştığı 18 yaşındaki Ö.N. ile arkadaş kurdu. 18 yaşındaki Ö.N. küçük kızı evine götürdü ve burada tecavüz etti. Ardından küçük kızın üstü çıplak resimlerini çekti. Facebook'ta yazışmaya devam ettiği Ö.N.'yi fotoğraflarıyla tehdit ederek sürekli cinsel ilişkiye zorladı. Bir süre sonra küçük kız durumu annesine anlattı. Ö.N., gözaltına alındı.Anadolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma tutuklanan Ö.N., ifadesinde "Yaşını 16 zannediyordum. Biraz korktu ama her şey kendi rızasıyla oldu. Evime her seferinde isteyerek geldi" dedi. Küçük kız ise ifadesinde, Ö.N.'nin zorla tecavüz ettiğini anlattı. Hakkında 'küçük yaşta çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan 8 yıldan 15 yıla, 'küçük çocuğu alıkoymak' suçundan da 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açılan Ö.N. yargılanmasına başlanmadan tahliye edildi. Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 günlük tutuklulu kalan sanığı dosya üzerinden gerekçe göstermeden tahliye etti.

        Küçük kızın ailesinin avukatı Emre Pamuk karara hemen itiraz etti. "Kendi rızası da olsa 15 yaşın altında çocuklara cinsel istismar zanlılarının tutuklu yargılanmasının yasa gereği olduğunu" belirten avukat Pamuk, "Bu kararla küçük kızın topluma kazanılma ihtimali imkansız hale gelecektir. Tahliye kararı ile mahkeme mağdur çocuk için ihmalin sorumlusu olacaktır. Bu karar tüm uluslar arası sözleşme ve TCK hükümlerine aykırı olduğu gibi toplumda infial yaratacak sonuçlar doğuracaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ