Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Polisten 4 bin sabıkalıya mektup: Haberiniz olsun, cezalar arttı Polisten sabıkalıya mektup

        Neşet KARADAĞ / AHT

        Adana Emniyeti, hırsızlık ve uyuşturucu suçunu önlemek için 4 bin sabıkalıya mektup gönderdi. Sabıkalılara TCK’daki son değişiklikle suçların cezalarının arttığı belirtilip, “Suçtan uzak kalmanızı tavsiye ediyoruz” denildi.

        Adana Valiliği’nin talimatıyla Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık ve uyuşturucu zanlılarını suç işlemekten vazgeçirmek için ‘4000 Mektup Güvenli Bir Gelecek’ projesini hayata geçirdi. Projeyle 28 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda hırsızlık ve uyuşturucu suçlarıyla ilgili cezaların artırıldığı bilgisini içeren mektup, hırsızlık ve uyuşturucudan kaydı olan 4 bin kişiye bilgilendirme amacıyla gönderildi. Zanlılara gönderilen mektupta, artan cezalar şöyle belirtildi: “142. maddedeki ‘nitelikli hırsızlık’ suçunun hapis cezası 7 yıla, aynı suçun ağırlaştırılmış halleri işlenmesi halinde 10 yıla kadar. Hırsızlık suçunun işlenmesi sonucunda haberleşme, enerji ya da demiryolu veya havayolu ulaşımı alanında kamu hizmetinin geçici de olsa aksaması halinde verilecek ceza yarısından 2 katına kadar artırılır. Bu durumda 7 yıl olan suçun cezası 10.5 yıldan 14 yıla kadar, 10 yıl olan suçun cezası 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

        UYUŞTURUCU EN AZ 15 YIL

        188. maddede uyuşturucu satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Eğer uyuşturucunun çocuğa satılması halinde satan kişiye verilecek hapis cezası 15 yıldan az olamaz.” Mektubun son bölümündeyse, “Ailenize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızı düşünerek belirtilen suçlardan uzak kalmanızı tavsiye ediyoruz” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ