Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğuştan iki bacağı ve bir kolu olmayan Şenol Çetin, odun kırarak ve ayakkabı boyayarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğuştan iki bacağı ve bir kolu olmayan 37 yaşındaki Şenol Çetin, odun kırarak ve ayakkabı boyayarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

        Eşiyle ailesinin yanında yaşayan Çetin, bacakları ve tek kolu olmamasına rağmen bir ekmek fırınında yakacak olarak kullanılan boyundan büyük odun parçalarını balta ve balyozla kırarak aile ekonomine katkı veriyor.

        Fırında iş olmadığı zamanlar ayakkabı boyacılığı da yapan Çetin, düzenli bir iş sahibi bularak eşiyle ailesinin yanından ayrı bir eve çıkabilmenin hayalini kuruyor.

        Şenol Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan bazı uzuvlarının olmaması nedeniyle düzenli iş bulamadığını, 3 ayda bir aldığı yaklaşık 700 lira engelli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi.

        Günübirlik işlerle de aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Çetin, "Tek kolumla ağır işleri bile yaptığımı görenler şaşırıyor. Bazı vatandaşlar ise herhangi bir engeli yokken dilenen insanlar varken benim alınterimle çalışmaya çabalamamdan gurur duyduklarını söylüyor. Benim tek isteğim düzenli bir iş" diye konuştu.

        Çetin, engelli maaşıyla geçinmelerinin mümkün olmadığını, verilen her işi elinden geldiğince yapmaya gayret gösterdiğini vurgulayarak, "Terminalde simit satıyordum, zabıta izin vermedi. Ardından ayakkabı boyacılığına başladım. Ekmek fırınının odunlarını da kırıyorum. Sabahtan akşama kadar burada çalışıyorum. Günlük ne verirlerse, bazen 10-20 lira alıyorum. 5 yıldır evliyim. Eşimle ayrı eve çıkmak istiyoruz ama en ucuz kira 250-300 lira. Köydeki evimizin elektriği bile borcundan dolayı kesik. Tek kolla yaşama tutunmaya çalışıyorum ama elimden de bu kadar geliyor" ifadesini kullandı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ