Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'dan Bursa'da önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan Bursa'da konuştu

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde halka seslendi.

        İsrail'in Gazze'ye kara harekatına ilişkin konuşan Erdoğan, "Bizim Gazze için sesimizi yükseltmemizden birileri rahatsız oluyor.Dünyada bazı liderler acayip ve garip açıklamalar yapıyorlar. Biri çıkıyor "İsrail savunma hakkını kullanıyor" diyor, bir başkası da "İsrail savunma hakkını kullanıyor" diyor.Allah aşkına nasıl bir savunma hakkı ki bu, bunlardan kimse ölmüyor ölenler hep Filistinli... Hepsi oyun. Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Batı'ya sesleniyorum. Dürüst bir yaklaşım değil" ifadelerini kullandı.

        Erdoğan, Ukrayna-Rusya sınırında düşürülen Malezya uçağını anımsatarak, "Ne vardı bu uçakta? Çok enteresan. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu, nasıl bir yaklaşımdır, bu, nasıl bir anlayıştır. Hani dünya barışı için konuşacaktık. Hani dünya barışına çalışacaktık. Bunlar 'ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm' diyenlerden. Biz de diyoruz ki 'Siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız'. Ama unutmayın, bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzak da bir gün sizi vuracak" dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkan CHP, bugün cumhurbaşkanını seçmesi için halktan oy istiyor. Dün halk bu işten anlamaz diyen CHP hangi yüzle halkın karşısına gelecek. CHP’ye, MHP’ye ve HDP’ye gönül veren kardeşlerim size bu denli saygısız davrananlara 10 Ağustos’ta cevabı vermeye hazır mıyız. Bunlar eski Türkiye’nin karanlığından beslendiler yeni Türkiye’den hep korktular.Günlerce hesap yaptılar, şekiller çizdiler, üçgenler, çatılar çizdiler. Ortaya çıka çıka paralel bir aday çıktı, sabah akşam Pensilvanya'ya, Pensilvanya'daki ihanet şebekesine selam çakıyor. Millete değil, Pensilvanya'ya yaranmaya çalışıyor.

        "6 YILDIR BURADASIN NE İŞ YAPTIN?"

        Bu CHP genel müdürünün geçen yıllarda rahmetli Savaş Ay ile yaptığı ropörtajı izlediniz değil mi? Yav bu genel müdür birde sırıtıyor. Bunlara güven olmaz.6 yıldır buradasın ne iş yaptın? 3 koyun teslim edin kaybeder. "Tıpış Tıpış gidip sandığa bu adaya oy vereceksiniz" diyor. Kendi seçmemeni koyun yerine koyuyor.

        "10 AĞUSTOS'TA GİDECEKLER"

        30 Mart'ta kaybettiler, yüzsüzlük yapı koltuklarında oturmaya devam ettiler, 10 Ağustos'ta gidecekler.

        "MHP GENEL BAŞKANI EĞER HALA O KOLTUKTA OTURUYOR OLURSA..."

        CHP ne diyordu; 'eşi başörtülü bir cumhurbaşkanının resepsiyonuna gitmeyiz' diyordu. Sayın Gül, Cumhurbaşkanı oldu ne yaptılar? Tıpış tıpış gittiler, aynı masada gelip oturdular. 12 Haziran seçimlerinin ardından 'Meclis'e gelmeyeceğiz' dediler. Ne oldu? Tıpış tıpış geldiler. Ben ne dedim, 'gelecekler, göreceksiniz' dedim. 'Yemin etmeyeceğiz' dediler, tıpış tıpış yeminlerini de ettiler. Bunlarda dürüstlük yok, bunlarda yalan çok. MHP Genel Başkanı da eğer hala o koltukta oturuyor olursa, hiç merak etmeyin sözünü yutacak, tıpış tıpış gelecek.

        MHP'nin bu yönetimi kendi iradesi kendi kararıyla yürümüyor, verilen talimatlarla yürüyor.Karşımda 2 aday var bunların bu ülkede ne emekleri var?

        İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

        Bu Ramazan maalesef Filistin’den acı haberleri aldığımız bir Ramazan. Terör devleti İsrail’in Gazze’yi bombalıyordu. Kara harekatına başladı. 240’tan fazla son haftada şehit edildi, 2 binden fazla masum yaralandı. İsrail acımasızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu’daki bu insanlık dışı saldırı devam ederken dünya ve İslam ülkeleri susuyor. Bizim de Filistin için Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan rahatsız oluyorlar. Ama Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz.

        "DÜNYADA BAZI LİDERLER ACAYİP GARİP AÇIKLAMALAR YAPIYORLAR"

        Bizim Gazze için sesimizi yükseltmemizden birileri rahatsız oluyor.Dünyada bazı liderler acayip garip açıklamalar yapıyorlar. Biri çıkıyor "İsrail savunma hakkını kullanıyor" diyor, bir başkası "İsrail savunma hakkını kullanıyor" diyor."Filistin'den roketler atılıyormuş. Bu roketler atılıyor da ne oluyor? Havada vuruyorlarmış roketleri. 1 kişi ölmüyor, nasıl oluyor bu iş? Kardeşlerim hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil.

        "YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

        Allah aşkına nasıl bir savunma hakkı ki bu, bunlardan kimse ölmüyor ölenler hep Filistinli... Hepsi oyun. Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Batı'ya sesleniyorum. Dürüst bir yaklaşım değil.Bütün tuzakların üzerinde büyük bir tuzak var, oda bir gün sizi vuracak.

        "MALEZYA'YA GİDECEK UÇAK UKRAYNA'DA VURULUYOR"

        Ne vardı bu uçakta? Çok enteresan. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda'dan Malezya'ya gidecek ve uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu, nasıl bir yaklaşımdır, bu, nasıl bir anlayıştır. Hani dünya barışı için konuşacaktık. Hani dünya barışına çalışacaktık. Bunlar 'ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm' diyenlerden. Biz de diyoruz ki 'Siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız'. Ama unutmayın, bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var. O tuzak da bir gün sizi vuracak.

        Bizim Filistin'in hakkını savunuyor olmamamızdan içerideki bazıları da rahatsız.Pensilvanya'dakiler İsrail destekli bir hareket İsrail'e tek kelime söyleyebildiler mi?Cumhurbaşkanı adaylarına bakıyorsunuz, orta sahada top çeviriyorlar.

        HOPA'DAKİ OLAYLAR

        Artvin Hopa'da, Filistin'e büyük yardımlar yapmış, Mavi Marmara yardım gemisini oraya götürmüş İnsani Yardım Vakfı'na alçaklar saldırı düzenlediler" ifadesini kullanan Erdoğan, "Bu CHP, bu MHP, onların monşer adayı ağızlarını bile açmadılar. Hatta bazı CHP'li milletvekilleri çıktı, bu alçakca saldırıyı övdüler. Penslivanya medyası bu alçakca saldırıyı övdü. Bunlar nasipsiz, bunlar tarihimizden, ecdadımızdan, medeniyetimizden nasiplerini almamışlar"

        "DÜNYA SEYRETSE DE BİZ SEYRETMEYECEĞİZ"

        Buradan soruyorum, ey Avrupa Birliği, neden susuyorsunuz? Mısır'a sustunuz, Irak'a sustunuz, Suriye'ye sustunuz, Filistin'de insanlık onuru ölüyor, neden susuyorsunuz? Buradan Birleşmiş Milletler'e soruyorum, daha ne kadar susacaksınız? Filistinli çocuklar çocuk değil mi? Filistinli kadınlar kadın değil mi? Ey insan hakları örgütleri, daha ne kadar üç maymunu oynayacaksınız? Bakın, İsrailli bir kadın milletvekili çıktı, bir rezalet, ne diyor? 'Bütün Filistinli anneler ölmeli' diyor. İsrail bu. İsrail parlamentosundaki zihniyet bu. Dünyadan bir tepki duydunuz mu? İnsan hakları örgütlerinden, kadın örgütlerinden bir tepki duydunuz mu? Dünya seyretse de ben hanım kardeşlerime sesleniyorum, biz seyretmeyeceğiz. İslam ülkeleri Filistin'e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Tarih bize bunu emrediyor, ecdadımız bize bunu söylüyor. Osman Gazi, Orhan Gazi bizden bunu bekliyor. Elimizle, dilimizle hiçbir şey yapamasak da kalbimizde Hakk'a haykırmaya devam edeceğiz. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ