Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Puanda da rekor Robert’te

        Öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinin sınavlarına ve 8. sınıf yılsonu başarı puanına göre alacak olan yabancı özel okullar 1. önkayıt dönemi için taban puanlarını 800 tam puan üzerinden açıkladı. Rekor, öğrenim ücretinde olduğu gibi puanda da Amerikan Robert’te. Peşin 47 bin 200 TL, 7 gün yatılı 72 bin 600 TL’lik öğrenim ücretiyle dikkat çeken okulun bu yıl taban puanı 795. Okula 112’si kız toplam 224 öğrenci alınacak.

        İLK KAYIT 4 AĞUSTOS’TA

        İlk kayıt dönemi 4 Ağustos’ta başlayacak yabancı özel okullarda toplam kontenjan 1758. En yüksek puanlı Amerikan Robert’i 84’ü kız 168 öğrenci alacak olan Üsküdar Amerikan Lisesi, 790 puanla izledi. İstanbul’daki 4 Fransız lisesinin puanı 750 olurken, İzmir’deki St. Joseph Fransız Lisesi 700 puandan öğrenci alacak. 3 kez önkayıt, kesin kayıt dönemi yapacak okullarda son kayıtlar 28 Ağustos’ta son bulacak. Okullarda boş kontenjan kalması durumunda 1 Eylül’den itibaren serbest kayıt dönemine geçilecek.

        PUANI TUTTUĞU KADAR

        Veli çocuğunun önkaydını, puanının tuttuğu okullara yaptırabilecek. Önkayıtta sınırlama yok. Kayıt için veli çocuğunun nüfus cüzdanıyla birlikte okullara başvurabilecek. Başta Amerikan Robert ile Üsküdar Amerikan Lisesi olmak üzere bazı yabancı özel okullar kayıtlarını elektronik ortamda da yapacak. Bunun için velinin e-mail ile çocuğunun nüfus cüzdanı fotokopisini, e-okul bilgilerine bakılmasına izin verdiğini gösteren muvafakatnameyi ve okula önkayıt yaptırmak istediğini belirten dilekçeyi göndermesi gerekiyor.

        YABANCI ÖZEL OKULLARIN TABAN PUANLARI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ