Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya Belediye'sinden Denize ‘donla girilmez' talimatı,Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden plaj kullanım talimatı

        Soner ÖZCAN / ANTALYA (AHT)

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, plajlardaki kötü görüntülerin önüne geçmek için 12 maddelik kullanım talimatı hazırladı. Kurallar arasında denize ‘iç çamaşırla girilmez' uyarısı da yer alıyor.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Plajı'nda kötü görüntülerin önüne geçmek amacıyla kullanım talimatı hazırladı. Plajı işleten Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ANET şirketi, 12 maddelik kullanım talimatını plajın çeşitli yerlerine astı. Plaj Kullanım Talimatı'nda, şezlong ve şemsiye kullanım saatlerinin yanı sıra piknik yapmanın, mangal veya yanıcı alet kullanmanın, yemek pişirmenin, plajda konaklamanın, evcil hayvanları denize sokmanın yasak olduğu belirtiliyor. Kullanım talimatında ayrıca ‘denize mayo harici kıyafetlerle (iç çamaşırı gibi) girilemez' uyarısı yapılıyor.

        HIRSIZLIĞA KAMERALI ÇÖZÜM

        Öte yandan plajda yaşanan hırsızlık olaylarına da çözüm arayan Büyükşehir Belediyesi, kullanım talimatında, 'Güvenliğiniz için tüm plaj 24 saat güvenlik kamerasıyla izlenmektedir' duyurusu yaptı. Yaklaşık bir ay önce 7 bin şezlong ve 3 bin 500 şemsiye ile ücretsiz olarak halkın kullanımına açılan Konyaaltı Plajında bir ayda 1100 şezlong ile 535 şemsiye kaybolmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ