Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan Cesaret Ödülü yanıtı: Alın ödülünüzü başınıza çalın Başbakan Erdoğan'dan yanıt

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da konuştu. Amerikan Musevi Kongresi'nin verdiği 'Cesaret Ödülü'nü geri istemesine yanıt veren Erdoğan, "Bu zulme, bu soykırıma, bu faşizme destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın" dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

        İsrail, bayram, ramazan, sivil, çocuk, cami, okul demedi Gazze’ye ölüm yağdırmaya devam etti. 25 günde 1300’e yakın Gazzeli kardeşimiz şehit edildi.

        "HİTLER'DEN NE FARKLARI VAR"

        İsrail devletinin insanlık dışı soykırım girişimine soykırım deyince birileri rahatsız oluyor. İsrail devletinin yaptığını Hitlerin, Nazilerin yaptığına benzetince birileri rahatsız oluyor. Allah aşkına şu İsrail yönetiminin yaptığının Hitlerin, Nazilerin yaptığından ne farkı var? Soykırım değil de ne ile izah edeceksiniz? Hitlerin yaptığını İsrail yapıyor.

        "BANA VERDİĞİ ÖDÜLÜ GERİ İSTİYORLARMIŞ!"

        Utanmıyor musunuz? Size sahip çıkan Osmanlı’nın evladı olarak size sesleniyorum. Musevilerin topraklarımızda güven içinde yaşamasını sağlayan biziz. Biz algı operasyonlarından korkup da zalime karşı sessiz kalan devlet değiliz. Bu ara bir şey oldu. Neymiş Amerikan Musevi Kongresi bana verdiği ödülü geri istiyormuş! Bu zulme, soykırıma, bu faşizme destek veriyorsanız alın ödülünüzü başınıza çalın. O çocukların melekleri dahi ağlatan feryatları karşılıksız kalmayacak. Bu zalime göz yuman, sırtını sıvazlayan zalimler de o gözyaşlarının altında inleyecekler. Bu zulme sesini çıkarmayanlar onların sınıfındadır.

        "BAŞBAKANIM SEN ÇANKAYA’YA ÇIKARSAN PENSİLVANYA İLE MÜCADELE NE OLACAK?"

        Kardeşliği iyileştirmek için 12 yıl mücadele ettik. Gözyaşlarını dindirmek için çabaladık. Engelleri sizler de görüyorsunuz. Çözüm süreci… Biz gençler ölmesin dedikçe gençler ölsün diye çabalayanlar oldu. Anneleri ağlatmak için elinden geleni yapanlar oldu. Nice tuzaklarla karşılaştık, aştık. Darbe senaryolarını boşa çıkardık. Pensilvanya ihanet çetesini üzerimize saldılar ‘eyvallah’ demedik. Onun buradaki çetesi ile hukuk içinde mücadele ediyoruz. Şimdi onların inlerine giriliyor. Şimdi ‘Başbakanım sen Çankaya’ya çıkarsan Pensilvanya ile mücadele ne olacak?’ diyorlar. Bu can bu tende oldukça mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar nerede, kim olursa olsun karşılarında bizi bulacaklardır. Çözüm süreci önündeki engelleri aşıyoruz.

        "BABASI ÇOK MUHTEREM BİR İNSANDI"

        Üç aday var. Biri CHP ve MHP’nin ortak adayı bunların yanına irili ufaklı birkaç parti daha geldi. Bunları toplasanız oy oranları yüzde 1'e ulaşmıyor. MHP’ye çatı, dam dediler aday dayattılar. MHP, CHP ile aynı çatı altına girdi. Son günlerde enteresan şeyler oldu. CHP ve MHP’nin ortak adayı neyle övünüyor. 'Benim babam Mehmet Akif’in arkadaşıydı' diyor. Önceki gün Edirnekapı Şehitliği'ne gitmiş. Babasını da Mehmet Akif’i de kendi şahsi hırsına alet edecek. Babası çok muhterem insandı. CHP’nin zulmünden dolayı Kahire’ye gitmek durumda kalmıştı. Bir defa sen babana ihanet ettin.

        “HDP’NİN İSTİKLAL MARŞI DİYE MESELESİ YOK”

        Edirnekapı ziyaretinde orta komik manzara çıktı. Akif’in kabrinin başında yazan dörtlüğü okuyor. Ey Türkiye, ey CHP, ey MHP... HDP’ye seslenmiyorum. HDP’nin İstiklal Marşı diye meselesi yok.

        "İSTİKLAL MARŞI'NI BİLMEYEN ADAYA OY MU VERECEKLER?"

        Ne diyor biliyor musunuz? 'Dörtlük Çanakkale şiirinden herhalde' diyor. Yazıklar olsun. Senin profesörlüğüne de yazıklar olsun, tarihçiliğine de yazıklar olsun, Akif’e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. Bu şahsı getirdiler ortak aday yaptılar. Sipariş. Ona ne diyorlarsa onu yapıyor. Sonra CHP, MHP tabanına 'tıpış tıpış oy vereceksiniz' diyor. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adaya oy mu verecekler?

        “BU SEÇİMDE İKİ ADAY VAR”

        Bu seçimde iki aday var. Bir milletin aday, iki vesayetin, statükonun adayları. Bir yeni Türkiye’nin adayı, iki eski Türkiye’nin adayları. Türkiye’nin yıldızını sizler yücelteceksiniz.

        "HASTANEDEN ÇIKTI YANIMIZA GELDİ"

        Bu sabah "Uzun Adam" şarkısını söyleyen Murat Göğebakan kardeşimiz ebedi hayata yürüdü. Rabbim mekanını cennet eylesin. İstanbul iftarında hastaneden çıktı yanımıza geldi, iftarı yaptık tekrar hastaneye döndü. Bu davaya aşıktı, yarın inşallah cuma namazından sonra Fatih Camii'nde cenaze namazı kılıp, Adana'ya uğurlayacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ