Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanlığı seçimi, adaylar, Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş

        10 Ağustos'ta ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken 3 adayın da programı yoğun... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'da, Ekmeleddin İhsanoğlu Sivas'ta, Selahattin Demirtaş da Hatay'da önemli mesajlar verdi.

        Van'da konuşan Erdoğan, Edirnekapı Şehitliği'ni ziyareti sırasında Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı dizelerini okuyup "Herhalde Çanakkale şiirinden" diyen İhsanoğlu'na yanıt verdi. Erdoğan, şunları söyledi:

        ERDOĞAN'DAN İSTİKLAL MARŞI YANITI

        Edirnekapı ziyaretinde orta komik manzara çıktı. Akif’in kabrinin başında yazan dörtlüğü okuyor. Ey Türkiye, ey CHP, ey MHP... HDP’ye seslenmiyorum. HDP’nin İstiklal Marşı diye meselesi yok. Ne diyor biliyor musunuz? Dörtlük Çanakkale şiirinden herhalde diyor. Yazıklar olsun. Senin profesörlüğüne de yazıklar olsun, tarihçiliğine de yazıklar olsun, Akif’e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun. Bu şahsı getirdiler ortak aday yaptılar. Sipariş. Ona ne diyorlarsa onu yapıyor. Sonra CHP, MHP tabanına tıpış tıpış oy vereceksiniz diyor. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adaya oy mu verecekler?

        DEMİRTAŞ'TAN TRT'YE SERT TEPKİ

        Hatay'da konuşan HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş da konuşması sırasında TRT'nin mikrofonunu eline alarak şunları söyledi:

        "Canlı yayını kesmezsen, şu mikrofon bile bizim paramızla alındı. Sen adil olmayı, vicdanlı olmayı unutmuşsun. TRT'nin genel müdürü, senin beni tehdit edecek kadar ne yetkin var ne de cesaretin var. Yanını keseceksen kes, yayınlamayacaksan da yayınlama. Ben seni her gün eleştirmeye, teşhir etmeye devam edeceğim. Geçmişe bakarsan, Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmediğimizi görürsün. Biz bu devleti değiştireceğiz. Seni görevden aldıracağım, cumhurbaşkanı olunca" dedi.

        EKMELEDDİN İHSANOĞLU MADIMAK'I ANDI

        CHP ve MHP başta olmak üzere 10 partinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da Sivas'ta katliamın yaşandığı Madımak Oteli'ni ziyaret ederek hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Burada açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, şunları söyledi:

        "Burada kaybettiğimiz 33 canı, orada kaybettiğimiz 33 canı niye kaybediyoruz? Bu ne demektir? Bu, karanlık emellerin bizi bölmek istediğini gösteriyor. Bu, karanlık insanların bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmak istediğini gösteriyor. Biz bunlardan gerekli dersleri almalıyız. Türk milleti bu olgunluğu göstermiştir, göstermektedir. Biz buradan, ister Madımak'ta ister Başbağlar'da olsun gerekli ibretleri çıkaracağız, çıkarıyoruz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ