Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan Erdoğan'a eleştiri, Kılıçdaroğlu Hatay'da konuştu

        Satuk Buğra GÜNEY / HATAY

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da düzenlenen mitingte konuştu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklenerek, "Müslüman dünyasında akan kanın sorumlusu olan birisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir mi? Oraya oturamaz. Oraya oturduğu gün kavga çıkacaktır ülkede. Oraya oturduğu gün Türkiye kendisini Ortadoğu'nun bataklığının içinde görecektir" dedi.

        CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uygarlığın kenti Hatay'dan seslenlendiğini belirterek; "Ne kadar bağırırsa bağırsın. Ne kadar bölmeye kalkarsa kalksın. Buradan söylüyorum. Hatay'dan söylüyorum. Barışın kentinden söylüyorum. Uygarlığın kentinden söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan sen de duy. Allahımız bir, peygamberimiz bir, kitabımız bir. Ehl-i Beytimiz bir. Yine söylüyorum belki duymaz, duysun diye söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, ne kadar bölmeye çalışırsan çalış. Bölünmeyeceğiz. Ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Bayrağımızı seviyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Ortadoğudaki bataklığı görüyorsunuz. Sadece dünyada müslümanların bulunduğu bir bölgede, Ortadoğu'da kan akıyor. Birisi saldırıyor Allah Allah diye, öbürü öldürüyor Allah Allah diye. Bunun sorumlusu kim. Ortadoğu'da Müslüman kanı akıyor diye, cihatçıların eline TIR'larla silah gönderen Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ortadoğu'da akan kanın sorumlusudur. Şimdi soruyorum Müslüman dünyasında akan kanın sorumlusu olan birisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir mi? Oraya oturamaz. Oraya oturduğu gün kavga çıkacaktır ülkede. Oraya oturduğu gün Türkiye kendisini Ortadoğu'nun bataklığının içinde görecektir. Onun için barış mı istiyorsunuz? Huzur mu istiyorsunuz? Kardeşlik mi istiyorsunuz? O zaman Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz" şeklinde konuştu.

        "14 PARTİ BİR ARAYA GELDİK"

        Kılıçdaroğlu, "14 parti bir araya geldik. Tarafsızlığı, dürüstlüğü konusunda endişe duymayacağımız, ülkeyi yönetirken vatandaşları birbirine kıydırmayacak birisi olsun dedik. Devlet yöneten birisi olsun dedik. Yani 57 ülkeyi birden yönetmiş, İslam İşbirliği Teşkilatını yönetmiş, İslam dünyasındaki kavgaları sona erdirmiş, Filistin'e barışı getirmiş. Bu nedenle Filistin'de Kudüs Devlet Nişanı'nı almış birisi üzerinde anlaştık. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Diyorlar ki 'Ekmeleddin İhsanoğlu siyasetçi değil'. Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir, siyaset siyasi partilerin görevidir. Siyasetin yeri de TBMM'dir. Çankaya'ya oturacak adam sıcak siyasetin içinde yoktur. Yeri olduğu zaman vatandaşları ayırır, o zaman tarafsızlığını kaybeder. Onun için dedik ki siyasi kimliği öne çıkan birisinin cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaması lazım" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ