Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'dan Ankara'da önemli açıklamalar, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan Ankara'da konuştu

        Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

        YSK'nın yasaklığı reklam filmine ilişkin konuşan Erdoğan, "MHP’lileri rahatsız etti. Neden biliyor musunuz? Ezan varmış, seccade varmış. YSK’ya MHP şikayet etti. YSK 6’ya 4 oy çokluğuyla onların istediği gibi karar verdi. Verdiniz de ne oldu? uradan sesleniyorum. Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Hadi şimdi gel beni sustur. Bu benim İstiklal Marşım ya. Böyle bir anlayış olabilir mi?" dedi.

        Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        Pazar gününe hazır mıyız Ankara? Sandığa gidiyor muyuz Ankara? Yeni Türkiye’ye ‘evet’ mi Ankara? Güçlü Türkiye’ye ‘evet’ mi Ankara? Öncü Türkiye’ye ‘evet’ mi Ankara? Türkiye’nin gücüne güç katıyor muyuz Ankara? Milletin adayına oy veriyor muyuz Ankara? Kim o aday, kim? Maşallah, süphanallah, barakeallah. Ankara kararını vermiş. Başkent Ankara tercihini yapmış, Ankara tarihi güne hazırlanmış, rabbim sizlerden razı olsun.

        "İKİNCİ MECLİS BİNASINI ASKERLER KUŞATTI, NEDEN BİLİYOR MUSUNUZ?"

        Bakın kardeşlerim, 10 Kasım 1938’de Gazi Mustafa Kemal hayata gözlerini yumdu. Hemen ertesi gün şurada Ulus’ta İkinci Meclis binasını askerler kuşattı. Neden biliyor musunuz? İsmet İnönü’yü cumhurbaşkanı seçtirebilmek için. Bu CHP zihniyetinin gidecek yeri yok. Çankaya milletten, diğer vilayetlerken koptu. Çankaya görmez oldu, duymaz oldu, milletin derdiyle dertlenmez oldu. Bazı kendini bilmezler çıktı, ‘Kabe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter’ diye şiirler yazmaya kalktı.

        "MECLİS'İ MİLLETEN KOPARMAK İSTEDİLER"

        Sadece Çankaya’yı değil, Meclis’i de milletten koparmak istediler. Merhum Menderes geldi milletle Meclis’i kucaklaştırdı. Merhum Celal Bayar geldi, Çankaya ile milleti kucaklaştırdı. Şimdi inşallah 10 Ağustos’ta millet ile Çankaya arasındaki bütün engeller tamamen kalkıyor. Millet, Çankaya ile arasındaki kilitleri kaldırıyor.

        "REKLAM FİLMİNİ YSK'YA MHP ŞİKAYET ETTİ"

        Kardeşlerin televizyonda yeni reklam filmimizi seyrettiniz mi? Nasıl buldunuz? Evet, sürgün artık sona eriyor. Millet sahip olduğu yıldızı getiriyor ehline teslim ediyor. Kardeşlerin bu izlediğiniz film var ya MHP’lileri rahatsız etti. Neden biliyor musunuz? Ezan varmış, seccade varmış. YSK’ya MHP şikayet etti. YSK 6’ya 4 oy çokluğuyla onların istediği gibi karar verdi. Verdiniz de ne oldu?

        "HADİ ŞİMDİ GEL BENİ SUSTUR..."

        Buradan sesleniyorum. Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Hadi şimdi gel beni sustur. Bu benim İstiklal Marşım ya. Böyle bir anlayış olabilir mi?

        "MİLLETİN FERYADINI DUYMADILAR, CAMİLERLE UĞRAŞTILAR"

        Bu CHP’nin peşine takılırsan olacağı bu dur. Bunlar Kuran-ı toplatmadı mı, bunlar ezanı susturmadı mı? Bu ülkede inancını yaşamak isteyenlere inancını yaşatmadılar. Ey CHP senin mazin bu kadar karanlık. Şimdi ne oldu? MHP’de onun peşine takıldı. Başkent Ankara on yıllar boyunca milletin gündeminden farklı gündemlerle meşgul oldu. Milletin yoksulluğunu görmediler, ezanla uğraştılar. Milletin feryadını duymadılar, camilerle uğraştılar. Ekonomiyi büyütmek yerine sermayeye yeşil dediler, kızıl dediler, milletin ekmeğiyle oynadılar. Biz 3 Kasım 2002’de buna son verdik. Yolsuzluğa, yoksulluğa, yasaklara savaş açtık.

        "DEMOKRATİK BİR TOKAT ATALIM"

        Bu Kılıçdaroğlu denen zavallı siyasette çırak dahi olamadı. Bu Kılıçdaroğlu’na, bu Bahçeli’ye, bunların peşine takılan Ekmel’e, Pensilvanya’ya bu Pazar adeta sandıkları patlatırcasına demokratik bir tokat atalım.İnşallah pazar akşamı herkesin "Balkon konuşması" dediği tarihi konuşmayı yapacağız.

        "MİLLETİ ALDATMAYALIM"

        Kılıçdaroğlu rahatsız olmuş, ‘bu ayrımcılıktır’ diyor. Niye ayrımcılık? Çık rahat rahat ‘Ben Aleviyim’ de. Ben de söylüyorum, 'Sünniyim' diyorum. Milleti aldatmayalım. Ya göründüğün gibi ol, ya olduğun gibi görün. Ey MHP, bankaları boşalttın bankaları. Ziraat, Halk, Vakıfbank hepsi gidiyordu. Geldik hepsi güçlendi. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye’de bu olabilir miydi?

        Bakınız IMF'ye borç... CHP'nin yavrusu DSP, kendilerini ziyarete gittik. 'Bizim için öyle diyorsunuz ama biz yavru değiliz' dediler. 'Ya' dedim, 'Bırak o işi, bal gibi yavrusunuz. Ha, değilseniz, onlar sizin yavrunuz' dedim. Ne oldu? Gittiler, beraber yürüyorlar şimdi yolda. Ana ile yavru beraberler, yan yana, birlikte yürüyorlar. Bir şey olacaklarından filan değil, o ayrı mesele.

        Ey Bahçeli, neyi, kime anlatıyorsun? Merkez Bankasının kasasında neredeyse bir şey kalmamıştı. 27,5 milyar dolar... Bunun da ciddi kısmı altın, bunun yanında da yurt dışındaki vatandaşlarımızın parasıydı. Ama şimdi 133 milyar dolar kasamızda paramız var. Nereden, nereye.

        "CHP genel müdürü şimdi gittiği yerlerde Kitap'tan, Hazreti Peygamber'den bahsediyor. Allah lafzı celilini ağzına alıyor. Hamd olsun ne kadar güzel. O da alıştı bu işlere.

        "ALLAH ALLAH BAK, NELERİ TAKİP ETMEYE BAŞLADI"

        Öbür taraftan HDP'nin adayı, 77 milyona hitap etmeye, bayrak demeye başladı, vatan demeye başladı, cami demeye başladı. Baktım ki hutbelerden de bahsediyor. Ve ne diyor? Baktım, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştiriyor. Diyor ki 'Yahu, bu Diyanet İşleri Başkanlığı hutbeleri merkezden gönderiyor.' Allah Allah, bak, neleri takip etmeye başladı. Senin camiyle işin var mı? Bunlar sipariş üzere bu işleri yaparlar. Sipariş. Bunların ibadeti falan hepsi bunların, tamamiyle aldatmaya yöneliktir, oy kazanmaya yöneliktir.

        "HADDİNİ BİL"

        Artık Pensilvanya dengesini yitirdi. Beddua üzerine beddua ediyor. CHP seçimden umudunu kesti, artık millete hakaret ediyor. Müslümanlara hakaret edilmesine seyirci kalıyor. Aynı programa çıkıyor, aynı programda, bu Doğan Grubu'nun yayın organında, görsel medyada çıkıyor bir tane aşağılık kadın, afedersin onun yanında Müslümanlara hakaret ediyor. Bunda ise ses yok. Şu hale bak. Kimsin sen ya? Sen kimsin? Önce haddini bil. Sen nasıl olur da yüzde 99'u Müslüman olan böyle bir ülkede, kalkarsın da 'Müslümanlardan başka bir şey mi bekleyeceksiniz' dersin? Kimsin sen?

        CHP seçimden umudu kesti, artık millete hakaret ediyor.30 Mart'ta ortak bir aday çıkardılar, o ortak aday hala seçimi kaybettiğinin farkında değil. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu evlere şenlik. Bu ortak aday daha İstiklal Marşı'nı bilmiyor. Ey MHP ve CHP'li kardeşlerim İstiklal Marşını bilmeyen bu adama mı oy vereceksiniz?

        "HER GÜN GAF, HER GÜN DİL SÜRÇMESİ"

        Keşke bu ortak aday iki ay önce ortaya çıksaydı. Millet daha çok eğlenirdi. Her gün gaf, her gün dil sürçmesi. Ben inanıyorum ki Ankara’da CHP’ye MHP’ye, Saadet Partisi’ne BBP’ye gönül kardeşlerin ben inanıyorum ki bu monşer adaya destek olmayacaklar. 10 Ağustos Ankara’yı değiştirecek, 10 Ağustos Çankaya’yı çok daha fazla güçlendirecek. Güçlü Türkiye için, yeni Türkiye için mutlaka sandığa gidin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ