Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi,Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak çalışan Ü.Y.E., ilginç bir yöntem izleyerek, kendini hastane yönetimine şikâyet etti.

        Mert Neşet MUSLU/İZMİR

        Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak çalışan Ü.Y.E., ilginç bir yöntem izleyerek, kendini hastane yönetimine şikâyet etti.

        Doktor Ü.Y.E., başhekimliğe verdiği dilekçede, “Acil servislerde çalışmak için eğitim sertifikam yok. Pratisyen hekim olarak acil serviste çalışmak için yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahip değilim. Acil servisler, acil uzmanlarının alanı olduğundan dolayı bu konuda yetersiz olmam da doğaldır. Hastanın hayatıyla ilgili bir durumda hata yapma olasılığım çok yüksek. Hastaların hayatını tehlikeye atmak, beni vicdanen rahatsız etmektedir” dedi. Acil serviste çalışmak için eğitim alarak, beceri düzeyini geliştirmesi gerektiğini söyleyen Ü.Y.E., “Bu denli düşük bilgi ve beceriyle, acil serviste çalışmamın gerek kendim gerekse hastalar açısından büyük riskler barındırdığını bilgilerinize arz ederim. Kalite ve riskler açısından gereğini arz ve talep ederim” dedi.

        ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

        Hastane yönetimi ise doktor Ü.Y.E.’nin kendini eksik hissettiği konuları başlıklar halinde kendilerine iletmesini istedi. Kamu Hastane Birliği yetkilileri ise, kanun gereği pratisyen hekimlerin acil servis hizmetlerinde görevlendirilmesine engel bir husus bulunmadığını belirtti. Doktor Ü.Y.E’nin hâlâ acil servilerde görev almaya devam ettiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ