Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Atatürk Havalimanı'nda Ebola paniği, Ebola, Ebola Paniği, Atatürk Havalimanı

        Türk Hava Yolları'nın Kano-İstanbul seferini yapan uçağı ile Atatürk Havalimanı'na gelen bir yolcu, sıtma ve yüksek ateş şikayeti üzerine "ebola" virüsü şüphesi ile hastaneye kaldırıldı.

        Türk Hava Yolları'nın TK 585 sayılı uçağıyla saat 09.50'de Nijerya'nın Kano şehrinden İstanbul'a gelen İtalyan uyruklu bir kadın yolcunun uçakta ateşinin yükselmesi üzerine "ebola" virüsünden şüphelenildi. Uçağın Atatürk Havalimanı'na inmesi üzerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekipleri uçağa girdi. İlk müdahaleyi uçakta yapan görevliler daha sonra yolcuyu forklift aracıyla uçaktan indirerek ambulansa aldı. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı görevlileri, her ihtimale karşı uçakta ateşi yükselen ve titreme gelen kadın yolcuyu gerekli teşhislerin yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi.

        Hastanın gelişinin ardından klinik girişine güvenlik şeritleri çekildi. Hasta yakınlarının ve basın mensuplarının izinsiz olarak şerit içine girişi yasaklandı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ