Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarıyla vedalaşmak için bir araya geldi

        Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı çalışanlarıyla vedalaştıktan sonra bir veda konuşması yaptı. Davutoğlu konuşmasında, "Güzel bir başlangıç yapmıştık ama bu bir son değil.Diplomat arkadaşlarımızın eşlerinden çocuklarından özür diliyorum. Bu yoğun dönemde evlerinden uzak kaldılar" dedi.

        İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları

        Davutoğlu konuşmasında, "1 Mayıs 2009'u hatırlıyorum 'Bize mazeretle gelmeyeceksiniz, eğer 24 saat size yetmiyorsa, 25. saati bulup geleceksiniz' demiştim. Çalıştığımız süre boyunca hiçbir arkadaşım bana mazaretle gelmedi. Güzel bir başlangıç yapmıştık ama bu bir son değil. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri mensbubu olmak bir onurdur.

        Her konuda kendi görüşümüz olacak demiştik. Gururla söylüyorum. 5 yıl içinde dönüp Türk temsilcilerine ne düşünüyorlar diye baktıklarını biliyorlar. Özgüvenimizi her anlamda sürdüreceğiz. Bu dönemde çok ciddi bir kurumsal kapasite artırımı yaşadık. Bu hedefleri gerçekleştirmek için çok ciddi bir yapılanma içine girdik.

        Ciddi reformlar yaptık. Büyük bir hamle başlattık. Dış temsilciliğimiz yüzde 42 artış sağlamıştır. Bugün mesleki anlamda çok daha güçlü bir dışişleri bakanlığı var. Çevremizde en az 8 ülke ciddi krizlerle boğuşurken Türkiye’nin istikrarlı yoluna devam etmesi bizim için bir zorunluluktur.

        Diplomat arkadaşlarımızın eşlerinden çocuklarından özür diliyorum. Bu yoğun dönemde evlerinden uzak kaldılar. Ama gurur duyduğum bir an vardı, bir geceyarısı hangi dairede kim çalışıyor diye baktığımda gözlerim dolmuştu. Hep ayakta kaldılar her birine teşekkür ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ