Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama Erdoğan'dan flaş 'paralel operasyonu' açıklaması

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı olarak gerçekleştireceği ilk yurt dışı ziyareti KKTC'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.

        Yeni dalga 'paralel operasyonu'na ilişkin konuşan Erdoğan, "Bildiğimiz gibi sürecin devamı. Bundan önce yapılan iki dalgadan sonra yeni süreç ortaya çıkıyor. Bu da bunun devamı. Bu sondur denilemez. Burada da ortaya çıkabilecek olan bilgi ve belge ile dördüncü dalga da olabilir. Süreci sadece takip ediyoruz." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        KKTC'nin bugüne kadar adil ve kapsamlı bir neticeyi özleyerek sürdüğü görüşmelerde Güney Kıbrıs olumlu yaklaşımın içerisinde olmadı. Kıbrıs sorununun Türk tarafının gösterdiği iyi niyete Rum tarafının da iyi niyet göstermesi ile çözüme kavuşması mümkün. Bizler Yunanistan'ın da olumlu görüşlerini bekliyoruz. Tüm görüşmelerimizde değişmez maddemiz olarak gündemimizde tutacağız. İlk yolcuğumuz hayırlı olsun.

        4. DALGA DA OLABİLİR

        Bildiğimiz gibi sürecin devamı. Bundan önce yapılan iki dalgadan sonra yeni süreç ortaya çıkıyor. Bu da bunun devamı. Bu sondur denilemez. Burada da ortaya çıkabilecek olan bilgi belge ile dördüncü dalga da olabilir. Süreci sadece takip ediyoruz.

        ALMANYA İLE DİNLEME KRİZİ

        Bunu hepsi yapıyor. Bu konuda neyi nasıl yaptıkları ve nasıl deşifre ettikleri önemli. Önümüzde NATO zirvesi var. Liderlerle kendi aramızda konuşacağız. Dünya barışını tehdit eden açıklamaları kontrol altına alma durumları olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ