Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Meclis'te 'torba' mesaisi Ak Parti TBMM’nin 7 Eylül’de olağanüstü toplanması için Meclis Başkanlığı’na başvurdu AK Parti'den çağrı

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        Hükümet programının görüşmeleri ve güvenoylaması için 6 Eylül Cumartesi gününe kadar çalışacak olan TBMM ilk mesaisini 'torba yasa' konusunda yapacak. AK Parti grup başkanlığı, meclisin 7 Eylül'de torba yasa gündemiyle toplanabilmesi için olağanüstü toplantı çağrısı yptı.

        AK Parti gruptan TBMM Başkanlığı'na yapılan başvuruda Meclis'in 7 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağrılması, torba yasa görüşmelerinin ardından da avukatların soruşturma aşamasında dosyalara bakmasını sınırlayan yasa teklifinin görüşülmesini talep etti. Bu çalışmanın 9 Eylül'e kadar tamamlanması bekleniyor. Bu arada TBMM 4 Eylül Perşembe günü hükümet programını görüşecek, 6 Eylül Cumartesi de hükümetin güvenoylaması yapılacak.

        TBMM tatilde olduğundan ve yeni hükümetin kurulması ve güvenoyu çalışmaları' gündemiyle olağanüstü toplantılarına devam ettiğinden başka gündem maddeleri görüşülemiyor. O nedenle AK Parti grup yasa görüşme iyapılabilmesi için meclisin olağanüstü toplanmasını talep etti. Meclis planlandığı gibi giderse 9 Eylül'den 1 Ekim'e kadar tatile girecek. 1 Ekim'de yeni yasama yılı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşması ile açılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ