Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Okmeydanı'nda öldürülen Burakcan davasında tahliye yok

        Serdar KULAKSIZ - HABER MERKEZİ

        Berkin Elvan'ın cenazesinin defnedildiği gün Okmeydanı'nda 21 yaşındaki Burakcan Karamanoğlu'nun başından vurularak öldürülmesine yönelik olarak açılan davanın görülmesine başlandı. Davanın tutuklu sanıklarından olan ve müebbet hapis istemiyle yargılanan Oğuz Kartal, suçlamayı kabul etmeyerek, Karamanoğlu'nu vuranın Gökhan Koca olduğunu belirtti.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya Oğuz Kartal, Volkan Gezer, Zafer Karadağ ve Mustafa Samur katıldı. Gökhan Koca ise duruşmaya gelmedi. DHKP-C üyesi olmakla suçlanan Oğuz Kartal, terör örgütü üyesi olmadığını belirterek, şunları söyledi:

        "Olay günü etrafımda yüzleri kapalı Apo posteri taşıyan kişilerin ateş ettiğini gördüm. Pınarbaşı kasabının önünde duruyordum. Kızlar da vardı. Onlara hava atmak için üzerimde bulunan silahla birkaç kez havaya ateş ettim. Yanımda bulunan Volkan Gezer de silahı istedi. Önce vermek istemedim sonra küsünce silahı verdim. Volkan Gezer de bir kaç kez havaya ateş etti. Daha sonra saat 20.00 sıralarında ve 20.30-21.00 sıralarında iki kez daha yine hava olsun diye havaya bir kaç kez ateş ettim. Ateş ettiğim yer rahmetli Burakcan'ın bulunduğu yere 200 metre mesafededir. Burakcan'ın vurulduğu yerde hiç bulunmadım."

        TEHDİT İDDİASI

        Kartal, olay akşamı Etiler'e giderken, Gökhan Koca'nın silahı istediğini kaydederek, "Ben de silahı Gökhan ağabeye vererek Etiler'e gittim. Burakcan'ın vurulduğu saatte orada değildim. Ertesi gün Gökhan ağabeyden silahı isteyince ‘bu silah bozuk, yaramaz, sat bu silahı' dedi. Zafer Karadağ'a giderek, silahı tamir etmesini tamir edemiyorsa satmasını söyledim" dedi.

        Bu olaydan birkaç gün sonra Gökhan Koca'nın kendisine silahı sorduğunu anlatarak, "Sattığımı söyleyince bana ‘nasıl satarsın. Bu silah bana dönerse seni ve aileni yok ederim' diye beni tehdit etti. Aynı şekilde Volkan Gezer'i de tehdit etti. Kartal, "Benim silahımla Burakcan'ı vuran Gökhan Koca'dır. Kendimi kurtarmak için kimseye iftira atmıyorum" dedi.

        TAHLİYE TALEP ETTİLER

        Sanık Volkan Gezer de Gökhan Koca'dan korktuğunu belirterek koruma talep etti. Zafer Karadağ da silahın tamiri için kendisine getirildiğini belirterek, "Tamir ile başlayan olay nerelere kadar geldi. Olayla bir ilgim yok. Tamir için silahı Mustafa Samur'a bıraktım. Daha sonra silahın olaya karıştığı belirtilince panikleyerek ‘silahı sattım' dedim. Aslında silahı tamir için Mustafa Samur'a verdim. Kesinlikle silah ticareti yapmadım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

        DURUŞMA ERTELENDİ

        Mahkeme heyeti, Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ