Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Defne Joy Foster'a Adli Tıp'tan yeni rapor

        Sedef ŞENKAL DEMİR / İSTANBUL

        Defne Joy Foster'ın 2 Şubat 2011 tarihinde Kerem Altan'ın evinde ölmesiyle ilgili soruşturma kapsamında Kerem Altan'ın yardım yükümlülüğünü yerine getirmemek ile ölüme neden olmak suçundan 1 yıl ile 3 yıl arası hapis cezasıyla yargılandığı davaya ulaşan yeni adli tıp raporunda genç sunucunun astım ilaçları ile aşırı alkolün etkileşmesi sonucu kalp ritminin bozulması sonucu vefat ettiği belirtildi.

        ANNENİN ERKEN MÜDAHALE İDDİASI

        İstenen ek raporda anne Hatice Foster'in mahkemede Kerem Altan'ın ambulansı geç çağırarak kızının yaşama şansını elinden aldığı yolundaki iddialarının gerçek olup olmadığı yönünde de araştırma yapan Adli Tıp Kurumu, "Bütün acil durumlarda erken müdahalenin önemli olduğu tıbben bilinmekle beraber bu vakada erken müdahale edildiği taktirde kişinin kurtulup kurtulmayacağı hususunda kesin bir görüş belirtmenin tıbben mümkün olmadığı" görüşüne vardı.

        "BU TESPİTE KATILMIYORUZ"

        Adli Tıp Kurumu'nun oy birliği ile verdiği bu rapora mahkemenin katılmayacağına inandığını belirten Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz ve anne Hatice Foster'in avukatı Ayşegül Mermer, "Her ne kadar raporun sonuç bölümün derken müdahalenin önemli olduğu tıbben bilinmekle birlikte bu vakada erken müdahale edildiği takdirde kişinin kurtulup kurtulamayacağa hususunda kesin görüş belirtmenin tıbben mümkün olmadığı yönünde bir saptamaya yer verilmiş ise de bu görüşün erken müdahale yapıldığı takdirde hastane ortamında tıbbi müdahalelerle kişinin yaşama döndürülmesi olanaklı olduğundan bu tespite katılmıyoruz. Mahkemenin de bizimle aynı görüşte olacağı kanaatindeyiz" dedi.

        DURUŞMA 23 EKİM'DE

        5 Haziran tarihli 16 sayfalık rapor Ağustos ayında mahkemeye ulaşırken, 23 Ekim tarihinde yapılacak olan duruşmada 2009 Miss Turkey Birincisi Senem Kuyucuoğlu ile Tolga Karel tanık olarak dinlenecek. Senem Kuyucuoğlu'nun, kendisini uyuşturucuya alıştırdığını söylediği Tolga Karel'in Defne'nin öldüğü gece yanında olduğunu iddia etmesinin ardından İlker Yasin Solmaz'ın avukatı Ayşegül Mermer bu kişilerin dinlenmesi için mahkemeye dilekçe vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ