Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tatile geldi kör kurşuna kurban gitti Maganda kurşununa kurban gitti Tatile geldiği baba evinde hayatını kaybetti

        Almanya'dan Hatay'a ailesini ziyarete gelen gurbetçi 31 yaşındaki Emine Sayılır, balkonunda başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti.

        Hatay'ın İskendrun ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi 393 Sokak Şirinevler Apartmanı'nda, gece saat 01.00 sularında balkona çamaşır asan 31 yaşındaki Emine Sayılır, yoldan geçen motosikletli bir kişinin rastgele ateş etmesi sonucu yaşamını yitirdi. İddiaya göre, ailesiyle birlikte Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi Emine Sayılır, tatil için memleketi İskenderun'a geldi. Mustafa Kemal Mahallesi'nde oturdukları evde geçtiğimiz cumartesi günü gece balkona çıkan Emine Sayılır, yıkadığı kıyafetleri asarken 2 el silah sesi duyuldu. Ailesinin çıktığı balkonda kanlar içinde bulunan Sayılır, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

        Başına saçma isabet ettiği belirlenen Sayılır'ın cenazesi, yapılan otopsinin ardından Çankaya Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mustafa Kemal Mahallesi'nde baba evinin önüne taziye çadırında, acılı aile taziyelere kabul etti. 3 çocuk annesi Emine Sayılır'ın kayınbabası Süleyman Sayılır, olayın meydana geldiği apartman önünde yaptığı açıklamasında, "Olayı hiç bilmiyoruz. Biz yazlıkta kalıyoruz. Gece saat 01.00 sularında meydana geldi. Ancak maganda kurşunu mu terörist kurşunu mu bilemiyoruz ama bildiğimiz tek şey motosikletle gelen kişilerin, plakalarını kapatmak suretiyle ateş ettikleri." diye konuştu.

        Sayılır'ın dayısı Semir Tümkaya ise "Saat 01.00 sularında iki el ateş edilmiş ve nişan alınarak ateş edilmiş. 3 katlı bir binaya isabet etmek zor. Çamaşır serdiği sırada sanki takip edilmiş gibi bir anda yeğenimin dışarı çıkmasıyla vurulması bir oldu ve komşular bomba patladı zannetmiş. Kasklı oldukları ve kar maskeli olduklarını söylüyorlar. Emniyet birimlerine güveniyoruz, inşallah olayı yapan suçlular bir an önce bulunur." dedi.

        3 çocuk annesi Emine Sayılır'ın acılı babası Behçet Karagöz ise "Yetkililerin bir an önce önlem almasını, başka anne ve babaların canlarının yanmasını istemiyoruz. Hükümetimizin önlem almasını temenni ediyoruz ve başka canlar yanmasın diyoruz." şekinde konuştu. Taziye çadırına fotoğrafı asılan Emine Sayılır'ın fotorğarafı ile teselli bulan kızları ise annelerinin fotoğraflarına sarılırken göz yaşlarını tutamadılar.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ