Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 4 İsrailli komutan için çıkarılan kırmızı bülten kararları Interpol’e ulaşmadı Kırmızı bülten bakanlıkta İsrail durumdan rahatsız

        Hilal ÖZTÜRK / HABERTÜRK

        Mavi Marmara katliamı davasında, 9’ar kez müebbet hapis cezasıyla yargılanan 4 İsrailli komutan için 26 Mayıs 2014 tarihinde çıkarılan kırmızı bülten kararları hâlâ Interpol’e ulaşmadı. Adalet Bakanlığı yetkilisi Habertürk’ün sorusu üzerine, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kırmızı bülten kararının bakanlıkta olduğu bilgisini paylaştı. Mavi Marmara katliamının ardından İsrail’in özrüyle başlayan ve İsrail’in Gazze katliamı nedeniyle askıya alınan müzakerelerle ilgili ise Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili “Değişen bir şey yok. Türkiye açısından İsrail Filistin’in istediği ateşkes şartlarını yerine getirmediği sürece müzakereler başlamayacak” dedi.

        İSRAİL’İN SAVUNMASI

        Habertürk’ün edindiği bilgilere göre İsrail ise İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Mavi Marmara davası ile ilgili şaşırtıcı bir savunma hazırlıyor. Buna göre İsrail, kırmızı bülten kararından duyduğu rahatsızlığı dile getirecek ve saldırının “askeri operasyon”, 4 komutanın da askeri görevli olduğunu, diplomatik dokunulmazlığı bulunduğunu ileri sürecek. Dışişleri yetkilisi bu bilgiyle ilgili olarak “Bu durum tamamen hukuki süreçle ilgili” değerlendirmesi yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ